İçişleri Bakanlığı: Yeşiller Partisi'nin Kuruluş Sürecini Bekletiyoruz

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, Yeşiller Partisi'nin kuruluş sürecini kendilerine açılan dava sebebiyle uzattıklarını itiraf etti.

Yaklaşık 10 aydır kuruluş süreci için gerekli olan evrakları bekeleyen Yeşiller Partisi, İçişleri Bakanlığı'nın kendilerini oyalaması sebebiyle bir türlü kurulamamıştı.

Partinin kuruluşunun uzun süredir bekletilmesi hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan 'bekletiyoruz' açıklaması geldi. Partinin kuruluşu için gerekli olan belgeleri almak üzere İçişleri Bakanlığı'na giden Yeşiller Partisi yöneticilerine 'Bakanlık ve Bakanlık görevlilerine dava açmaları sebebiyle bekletildikleri' söylendi.

Mücadelemiz Sürecek

Tüm belgeleri tamamlayan partiye hukuka aykırı bir şekilde aylardır 'alındı belgesi' vermeyen Bakanlık hakkında açıklama yapan Yeşiller Partisi, “Defalarca denenmesine rağmen, soruları ve bilgi alma çabaları yanıtsız bırakılan bir partinin kuruluşu, en temel demokratik haklarından biri olan örgütlenme hakkı, tamamen dava süreçleri bahane edilerek askıya alınmaya, yok sayılmaya, mücadelesi zayıflatılmaya çalışılıyor” dedi.

“Türkiye’nin ekoloji temelli siyaset anlayışının kurumsallaşmasına en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde Yeşiller Partisi’nin kuruluşunun bizzat devlet eliyle engellenmesi kabul edilemez. Bu hak ihlaline ve bu antidemokratik tavra karşı mücadelemiz sürecek'' şeklinde açıklama yaptı.

içişleri bakanlığı yeşiller partisi dava erteledik kuruluş