İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl Valiliğine Genelge! Yarın Kapsamlı Denetim Gerçekleştirilecek

TAKİP ET

Çin Virüsü ile mücadele kapsamında yarın 81 ilde kapsamlı bir denetim gerçekleştirilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere genelge gönderildi. Bu doğrultuda toplu taşıma araçları, lokantalar, kafeler, restoranlar, yaşam alanlarını, okul çevrelerindeki yerler ve servisler denetlenecek.

İçişleri Bakanlığı, yarın Türkiye'nin 81 ilinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirilmesi amacıyla valiliklere genelge gönderildiğini açıkladı.

Açıklamada vali, kaymakam, belediye başkanı, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarı, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik gibi) katılımıyla ekipler meydana getirileceği ifade edildi. Bu ekipler genel olarak maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları ile iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere ilişkin yeni tip koronavirüs denetimlerini sağlayacak.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu başta şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile lokanta, kafe, restoranlar olmak üzere, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, nikah merasimi şeklinde yapılan düğün törenleri, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, otogarlar, taksiler ve durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını (plajlar, cadde ve sokaklar gibi) kapsayacak şekilde planlanacak denetimler, kalabalık yerlerde yoğunlaştırılacak.

Şehirlerarası toplu ulaşımda HES kodu zorunluluğuna uyulup uyulmadığı, saat 24.00'ten sonra müzik yayının yasak olduğu mekanlarda bu kurala riayet edilip edilmediği de ekipler tarafından denetimde tespit edilmeye çalışılacak. 

Yanı sıra okulların kademeli olarak açılması sebebiyle okulların çevresindeki kafe, restoran, internet kafe gibi yerlerin ve okul servislerinin denetlenmesine özen gösterilecek.

Denetim faaliyetlerinin etkinliği ve görünürlüğü en üst seviyede tutulacak.

genelge 81 il valiliği içişleri bakanlığı koronavirüs çin virüsü covid-19