İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İlin Valiliğine 14 Maddelik Genelge

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, 81ilin valiliğine Çin virüsü tedbirlerine yönelik "Dinamik Denetim Süreci" konulu 14 maddelik genelge gönderildi.

Genelgeye göre, yeni süreçte kolluk kuvvetleri vasıtasıyla yürütülen denetim faaliyetlerine; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve meslek odalarının desteği sağlanacak. İlk uygulama 260 bin personelle tüm ülkede yarın başlıyor.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği'ne 'Dinamik Denetim Süreci' konulu genelge gönderdi. Genelgede kontrollü normalleşme dönemi olarak tanımlanan bu sürece dair temel usul ve esasların, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak 1 Mart 2021 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine'de belirlendiği hatırlatıldı. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre, iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyelerinin risk gruplarına göre belirlendiği ifade edildi.

Risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulanacağı kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için; temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara toplumun tüm kesimlerince uyulmasının önemi kadar denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliğinin büyük bir etken olarak görüldüğü vurgulandı.

içişleri bakanlığı içişleri bakanlığı kararları içişleri bakanlığı genelge içişleri bakanlığı kararı içişleri bakanlığı karar içişleri bakanlığı korona içişleri bakanlığı virüs