İçişleri Bakanlığı'ndan 'Selefi Dernekler' Açıklaması

TAKİP ET

Cübbeli Ahmet'in 150 derneğin silahlandığı yönündeki açıklamasına ilişkin İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bugüne kadar birçok selefi derneğin kapatıldığını ve bu demeçten sonra ilgili birimlerin yeniden tahkikat başlattığını duyurdu.

'Cübbeli Ahmet' olarak da tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün "Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım" şeklindeki skandal çıkışının yankıları sürüyor. Konuya dair yetkili bir ağızdan resmi bir açıklama gerçekleştiren ilk isim ise İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy oldu.

Bakanlık olarak bugüne kadar selefi derneklere yönelik denetimlerin neticesinde birçok derneği kapattıklarını kaydeden Ersoy, Ünlü'nün bu ifadelerinin ardından ilgili birimlerce yeniden tahkikat başlatıldığını duyurdu.

Bakan Yardımcısı Ersoy'un açıklamaları şöyle:

"Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca da konunun önemine binaen 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir.

Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Md.lüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

selefilik selefi dernekler cübbeli ahmet ahmet mahmut ünlü mehmet ersoy içişleri bakanlığı tahkikat terör örgütü