İçişleri Bakanlığı'ndan Yasa Dışı Göçmenlerin Türk Hududunu Delik Deşik Ettiği Görüntülerle İlgili Açıklama: Görüntüler Bizim Sınırlarımızdan Değil

TAKİP ET

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye'ye kaçak giriş yapan yasa dışı göçmenlerin görüntüleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı yaptığı yazılı açıklamada "Bu videolarla, sınır güvenliğinin olmadığına ve düzensiz göçmenlerin Türkiye içerisinde istedikleri şekilde dolaşabildiklerine dair kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışıldığını" iddia etti.

Yasa dışı göçle mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Çataklı, "Sınırlarımızda yakalamalar da olmaktadır. Nitekim 2016 yılında 174 bin 466, 2017 yılında 175 bin 752, 2018 yılında 268 bin 3, 2019 yılında 454 bin 662, 2020 yılında 122 bin 302 ve 2021 yılında 62 bin 687 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Ancak son dönemde Afganistan'da yaşanan gelişmeler üzerinden düzensiz göçmenlerin kalabalık gruplar halinde kontrolsüz biçimde sınırlarımızdan girdiği iddiasına yönelik görüntüler ülkemiz sınırlarından olmayıp gerçeği yansıtmamaktadır.

Birtakım çevrelerce kasıtlı olarak provokasyon içerikli videolar yoluyla kamuoyunda oluşturulmak istenen algının aksine bütün birimlerimiz tarafından düzensiz göçün önlenmesi amacıyla tüm imkan ve kabiliyetler kullanılmak suretiyle gerekli tedbirler en üst düzeyde alınmaktadır" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Yasa Dışı Göçmenlerin Türk Hududunu Delik Deşik Ettiği Görüntülerle İlgili Açıklama Görüntüler Bizim Sınırlarımızdan Değil