İçişleri Bakanlığı'nın Elektrik İhalesini de Cengiz Holding Aldı

TAKİP ET

Diyanet, TBMM, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi kamu kurumlarının elektrik enerjisi ihalesini alan Cengiz Holding, İçişleri Bakanlığı'nı da "ihale kervanı"na kattı.

Kamu İhale Bülteni üzerinden yapılan duyuruya göre, İçişleri Bakanlığı'nın “T.C. İçişleri Bakanlığı Merkez Birimleri, 81 İl Valiliği ve Valiliklere Bağlı Kaymakamlıklara 01 Mart 2021-31 Aralık 2021 tarihleri arası elektrik alımı” adıyla 15 Şubat'ta düzenlediği ihalenin bakanlığın merkez binasını kapsayan kısmı için tam 8 milyon 63 bin TL teklif veren Cengiz Elektrik Şirketi kazandı. Şirketin bağlı olduğu Cengiz Holding, son yıllarda Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Akkuyu Nükleer Santrali, İstanbul 3’üncü Havalimanı, Hasankeyf Ilısu Barajı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi devasa maliyetli projelerin ihalelerini almıştı.

"Milletin a...a koyacağız" diyen Mehmet Cengiz'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Cengiz Holding'e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi'ne ihale sonucunda İçişleri Bakanlığı'nın kasasından 8 milyon 63 bin TL ödenecek. Aynı şirketin elektrik enerjisi hizmeti sağladığı kamu kurumlarından sağladığı kazançlar şu şekilde:

Emniyet Genel Müdürlüğü: 45 milyon TL

Türkiye Büyük Millet Meclisi: 12 milyon 932 bin TL

Hazine ve Maliye Bakanlığı: 9 milyon 889 bin TL

Diyanet İşleri Başkanlığı: 3 milyon 921 bin TL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 3 milyon 424 bin TL

İçişleri Bakanlığı'nın Elektrik İhalesini de Cengiz Holding Aldı