İçişleri, Gazetecinin Boğazına Bastırılarak Gözaltına Alınmasını Savundu

TAKİP ET

İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy ve İsmail Çataklı, gazeteci Bülent Kılıç'ın şiddet gösterilerek gözaltına alınmasını savundu.

İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy ve İsmail Çataklı, CHP tarafından Onur Yürüyüşü'ne yönelik polis müdahalesiyle ilgili yapılan paylaşıma yanıt verdi.

CHP'nin, fotomuhabiri Bülent Kılıç'ın gözaltına alındığı anları paylaşarak duruma tepki göstermesine eleştiride bulunan Ersoy, “İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir" savunmasını yaptı. “Esas zorbalık, toplumda iktidara tepki uyandırmak adına, hiçbir sınır tanımadan kurumlarımıza fütursuzca, her türlü yalana sarılarak saldırıp sonrasında özür dileyecek erdemi gösterememektir” diyen Ersoy, polisin gazetecinin boğazına bastırmasından ise bahsetmedi.

İsmail Çataklı da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Asıl biz vatandaşın huzur ve güvenliği için çalışan polisimize 'zorba' diyen zihniyeti şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Bu Zorbalığı Hak Etmiyor"

CHP, gazeteci Bülent Kılıç'ın orantısız güç kullanılarak gözaltına alındığı fotoğrafı paylaşarak duruma tepki göstermişti.

mehmet ersoy ismail çataklı içişleri bakan yardımcısı yardımcıları chp tepki cevap zorbalık değildir gözaltına almak polise direnenler polis taksim lgbti onur yürüyüşü