İçki Masasında Fotoğraf Paylaşan TEİAŞ Çalışanına Maaş Cezası ve Sürgün

TAKİP ET

Eşiyle içki masasında fotoğraf paylaşan TEİAŞ çalışanına öne maaş cezası verilerek rütbesi düşürüldü ve ardından sürgün edildi.

BirGün'ün haberine göre Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan bir şef, eşiyle içkili bir sofrada fotoğraf paylaşmasının ardından şefliği elinden alınarak sürüldü.

Koruma ve Güvenlik Şefi olarakk TEİAŞ Gölbaşı Sosyal Tesisleri İşletme Müdürlüğü'nde çalışan İbrahim Dilaver, 11 Eylül 2020 günü sosyal medya hesabından eşiyle içkili bir sofrada çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Dilaver'in yalnızca arkadaşlarının görebildiği bir ortamda yaptığı paylaşımda yer alan fotoğraf TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım'a iletilince Kaldırım, İbrahim Dilaver'e referans olan bir akrabasına WhatsApp üzerinden mesaj göndererek bu fotoğrafa tepki gösterdi ve "Neden bana zamanında referans oldun" dedi.

İçki mi İçtin? Burası AKP Devleti, Sürüldün!

Kaldırım'ın bu mesajı atmasından kısa bir süre sonra İbrahim Dilaver'in kıdemi düşürüldü ve görev yeri değiştirildi. Orhan Kaldırım'ın "olur"u ile Personel Daire Başkanı Adem Bilgin tarafından yazılan yazıda "Koruma ve Güvenlik Amirliği’nde sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Koruma Şefi olarak çalışan İbrahim Dilaver’in koruma ve güvenlik görevleriyle ilgili özel şartları değerlendirildiğinde, görev süresi boyunca vermiş olduğu hizmet performansının bu şartları karşılamadığının değerlendirildiği belirtilerek müdürlükler dışında bir iş yerine tayini teklif edilmektedir" denildi. Bu yazıyla Dilaver güvenlik şefliğinden alınıp güvenlik görevlisi yapıldı.

Yargı Kararı Uygulanmadı

Bu kararı yargıya taşıyarak düşük performans gösterdiği iddiasına itiraz eden Dilaver Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından haklı bulundu. Dilaver'in tayininin hukuka aykırı olduğuna ve hak kaybına uğradığına karar verilerek özlük haklarının iadesine hükmedildi. Fakat mahkeme kararına rağmen Dilaver eski görev yerine atanmak yerine Gölbaşı'na 75 kilometre mesafedeki Sincan'a tayin edildi.

Sağlığı Bozuldu

Bu olaylarla birlikte sağlık sorunları yaşayan Dilaver'e "depresif bozukluk" teşhisi konuldu. Hastalığı nedeniyle 40 gün mesai yapamayan Dilaver, maruz kaldığı baskı ve tehditlerin ardından henüz 5 yıl daha çalışabileceği kurumdan 16 Temmuz'da emekli olma kararı aldı. Emekliliğinin ardından TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım, Dilaver'e "üstün ve örnek gösterilen hizmetleri" vesilesiyle teşekkür belgesi verdi.

"Mobbinge Dayanacak Gücüm Kalmadığı İçin..."

Kamu kurumlarının derebeylik gibi yönetildiğini belirten Dilaver, "Yargı benim lehime karar vermemiş olsaydı ailecek halimiz perişandı" dedi. Sadece arkadaşlarının görebildiği bir fotoğrafla kurban edilmek istendiğini belirten Dilaver, "Bu şekilde başka sorunlar yaşayan, hatta lojmanlardan atılan arkadaşlarımız var. İçkili fotoğraf paylaşmak suç değil. Üstelik sadece arkadaşlarımın erişimine açık olan bir fotoğraf yüzünden bana yaşatılanlar ortada. Mobbinge daha fazla dayanacak gücüm kalmadığı için çalışma hayatımı noktalamak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

içki masasında fotoğraf paylaşan teiaş Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş. orhan kaldırım ibrahim dilaver maaş cezası sürgün rütbe içkili