İdamını Beklerken Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybeden Zahra İsmaili Yine de Asıldı

TAKİP ET

İran'da kendisine ve kızına şiddet uygulayan kocasını, özsavunma hakkını kullanarak öldürdüğü için idam cezasına çarptırılan Zahra İsmaili, cezası infaz edileceği sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ancak kayınvalidesinin isteği üzerine yine de asıldı.

İran’da Zahra İsmaili, kendisine ve kızına kötü davranan eşini öldürdüğü için idam cezasına çarptırıldı. Zahra’nın avukatı Omid Moradi, Zahra’nın evli olduğu Alireza Zamani’nin Zahraya ve kızına kötü davrandığı için Zahra’nın karşı özsavunma hakkını kullanarak onu öldürmek zorunda kaldığını açıkladı.

Facebook sayfasında müvekkilinin nasıl öldüğünü anlatan avukat, cumartesi günü Rajai Shahr Hapishanesi’nde yaşanan olayda Zahra’nın kendisinden önce 16 erkeğin idamını izlemeye zorlandığını anlattı.

Avukata göre Zahra, idam sırasını beklerken kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Ancak, ölen erkeğin annesinin idam sehpasını tekmeleme hakkını kullanabilmesi için Zahra’nın cenazesi asıldı.

Avukat Omid Moradi, Alireza Zamani’nin İstihbarat Bakanlığı’nda genel müdür olduğunu ve çiftin iki çocukları olduğunu belirtti.

iran zahra ismaili kalp krizi asıldı kayınvalide