İddia: AHBAP Üzerinden Sağlık Cihazı Yardımını AKP Milletvekili Şanverdi Engelledi

TAKİP ET

Yeniçağ Gazetesi Haber Müdürü Fatih Ergin, konuyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. İstanbul'da yaşayan bir iş insanının, Hatay Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne AHBAP üzerinden bir tomografi cihazı bağışlamak istediğini ancak cihazın kabul edilmediğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremler, tüm Türkiye'yi etkileyen büyük bir felaketle sonuçlandı. 30 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken, on binlerce insan yaralandı ve binlerce bina enkaza dönüştü.

Deprem bölgelerine Türkiye'nin her yerinden yardımlar yağarken, ünlü şarkıcı ve AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, deprem bölgesindeki çalışmaları ve yardımlarıyla sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı. Levent, AHBAP üzerinden bağış toplayarak depremzedelere yardım etmek için harekete geçti. Ancak bu durum bazı kesimlerin tepkisini çekti. 

Yeniçağ Gazetesi Haber Müdürü Fatih Ergin, konuyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. İstanbul'da yaşayan bir iş insanının, Hatay Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne AHBAP üzerinden bir tomografi cihazı bağışlamak istediğini ancak cihazın kabul edilmediğini belirtti. Hastanenin Başhekimi ve aynı zamanda AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi ile görüşen iş insanı, hastaneye tomografi cihazının gönderilmesinin kabul edilmediğini öğrendi. Bu durum, Reyhanlı'da bulunan diğer yaralılar için de bir engel oluşturdu.

Ergin, bu durumu eleştirerek "Bunların kurdukları sistemde ahlak, vicdan, merhamet, adalet yok. 'Bizden başka kimse kahramanlık yapmasın' diyorlar. Askerin geç indirilmesi bile sırf bu durumdan. Askerler insanları enkazdan çıkardıkça millet askere ısınacak, askeri sevecek çünkü. Sırf bu yüzden geç indirdiler" dedi.

AHBAP haluk levent yeniçağ Hüseyin Şanverdi tomografi Bağış deprem depremzede