İddia: AKP'li Belediye Başkanı Akrabalarının Şirketlerine 1 Milyon Lira Aktardı

TAKİP ET

AKP'li Dilovası Belediyesi tarafından tabela için harcanan 1,3 milyon liranın yaklaşık 1 milyon lirasının Belediye Başkanı'nın akrabalarının şirketlerine aktarıldığı iddia edildi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın gündeme getirdiği olayda, AKP'li Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in, akrabalarının şirketlerine belediyeden yüklü miktarda fatura kestirdiği iddia edildi.

Tarhan, Dilovası Belediyesi'nde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığını öne sürerek "AKP'nin belediyeler üzerinden yaptığı usulsüzlükler bitmiyor. Var oldukları her kademede kayırmacılık anlayışını sürdürmeye devam ediyorlar. Bunlardan biri de Dilovası Belediyesi'nde yaşanan liyakatsizlik ve yolsuzluk" ifadelerini kullandı.

Akrabalarının Şirketlerine 1 Milyon Lira

2020 yılında Dilovası Belediyesi'nin, ilçedeki tabelalara 1,3 milyon lira harcadığını dile getiren Tarhan, bu harcamanın 1 milyon lirasının, başkanın akrabalarına aktarıldığını söyleyerek "2020 yılında Dilovası Belediyesi tabelalara tam 1 milyon 300 bin TL harcamış. Ancak bu tabelalara harcanan bedelin yaklaşık 500 bin TL'si Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in yeğeni olan E. S. Ç'ye ve 500 bin TL'si de eniştesi C. S.'nin şirketine gitmiş. Şirket kurulduğu ilk 6 ayda 500 bin TL'lik fatura kesmiş. Birinci dereceden yakınlara iş vermeyeceklerini söylemelerine rağmen kendileriyle çelişmeye devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

75 Tabelalık Fatura Kesildi Ancak 67 Tabela Var

Tarhan, belediyenin 75 tabela için fatura kestiğini ancak Dilovası'nda 67 tabela olduğunu vurgulayarak "75 tabelaya fatura kesilirken, Dilovası'nda sadece 67 tabela bulunduğunu belirten Tahsin Tarhan, “Aradaki 8 tabelaya dair bir bilgi yok. 51 bin nüfusu olan Dilovası ilçesine 1 milyon 300 bin TL'lik tabela harcaması yapılmasının ne gereği vardır? Yandaşlara kazandırmak uğruna belediyenin kaynaklarını böyle israf etmek ne kadar doğrudur" dedi.

dilovası belediyesi akp kocaeli dilovası akp'li belediye başkanı hamza şayir chp kocaeli milletvekili tahsin tarhan açıklama iddia 1 milyon lira akrabalarına akrabalarının şirketlerine aktardı aktarıldı fatura ke