İddia: Akşener, 'Henüz Zaman Var ve Ortak Anket Yaptırmalıyız' Diyecek

TAKİP ET

Milyonların merakla beklediği Altılı Masa toplantısı başladı. Diken'den Altan Sancar, bugün saat 12'de başlayan Altılı Masa toplantısı öncesinde kaleme aldığı yazısında, zirveye dair 'kulis' bilgilerini paylaştı.

Diken'den Altan Sancar, bugün saat 12'de başlayan Altılı Masa toplantısı öncesinde kaleme aldığı yazısında, zirveye dair 'kulis' bilgilerini paylaştı. 

Sancar'ın haberine göre, CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi, bugün İYİ Parti genel merkezinde Meral Akşener'in ev sahipliğinde düzenlenecek olan toplantının ana gündem maddesi, ortak cumhurbaşkanı adayı olacak. Öte yandan Sancar, 30 Ocak'ta Ankara'da açıklanacak geçiş sürecinin yol haritasına ilişkin ihtilaflı konular da son kez ele alınacağını söyledi..

Özellikle, liderlerin yönetimdeki konumu ve ortak mekanizmanın nasıl kurulacağı sorularına cevap aranacağını belirten Diken yazarı, önceki toplantıda tam uzlaşı sağlanamayan konuya ilişkin görüşlerin değerlendirileceğini söyledi.

Sancar, birlikte yönetimin anayasal çerçevede olması konusunda masadaki bazı partilerin beklentileri öne çıkarken, kararnamelerin sınırlarının neler olacağı, liderlerin hangi makamlarda yer alabileceği de burada ele alınacağını belirtirken uzlaşılamayan konuların seçim sonrasında değerlendirilmek üzere bekletileceğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Partimin yetkili organları ve seçilmişleri ile yaptığımız istişareler sonucunda 'CHP'nin adayı partimizin genel başkanı olmalı' fikri oluştu. Partim aday olarak masaya ismimin getirilmesine karar verdi." şeklinde açıklama yapacağını söyleyen Sancar, İYİ Parti lideri Akşener'in ise bugünkü toplantıda, aday ismi önermek ve isimler üzerinden tartışmak yerine, anketler üzerinde duracağını söyledi.

Sancar, İYİ Parti'nin çeşitli şirketlere yaptırdığı yakın tarihli anketlerle masaya gideceğini ve Akşener'in "Henüz zaman var ve ortak anket yaptırmalıyız" fikrini bir kez daha dile getireceğini iddia etti.

Akşener'in ayrıca masada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya ABB Başkanı Mansur Yavaş isimlerinin gündeme gelmesi halinde “Evet” diyeceğini ifade eden Diken yazarı, Akşener'in, "Partimizin yetkili organları iki isme daha önce onay verdi. Başka bir isim öne çıkarsa yetkili organlarımızla görüşmemiz gerekecek" diye konuşacağını belirtti.

Toplantının sonucunda kamuoyuna bir isim açıklanmasının veya bir isim üzerinde uzlaşılmasının olası görünmediği ifade eden Sancar, Altılı Masa'nın adaylık düğümünün Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki toplantıda çözülmesini ve şubatta kamuoyuna açıklanmasını beklediğini söyledi. 

altılı masa altan sancar meral akşener kemal kılıçdaroğlu diken