İddia: Bahçeli, 'Bebek Katili Öcalan'a Umut Hakkı Tanınması ve Öcalan'ın DEM Sıralarında Çağrı Yapması' Önerisini Erdoğan'a Sundu, Erdoğan Yorum Yapmadı
Gazeteci İsmail Saymaz, önceki gün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulünde, Bahçeli'nin “PKK’nın silahları bırakması kaydıyla İmralı’ya ‘Umut Hakkı’ tanınması ve Öcalan’ın DEM sıralarında çağrı yapması” önerisini Erdoğan'a söylediğini iddia etti. Saymaz, Erdoğan'ın bu konuda herhangi bir yorum yapmadığını, "evet" ya da "hayır" demediğini yazdı.
Önceki gün AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ortağı Bahçeli Külliye'de bir araya geldi.
İki lider arasında, Bahçeli'nin Kürtçü terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'te konuşması için yaptığı çağrının ardından gerginlik yaşandığı, "Cumhur İttifakı içinde Öcalan çıkışı üzerinden bir çatlak olduğu" iddiası gündemdeydi.
Erdoğan'ın, her ne kadar açıklamalarında Bahçeli'ye Öcalan'ın adını anmadan destek verse de bu çağrıdan haberdar olmadığı da diğer iddialar arasındaydı. İki lider arasındaki görüşme, bu iddialar gölgesinde Külliye'de gerçekleşti. Bahçeli'nin Öcalan çağrısından sonraki ilk baş başa görüşme de gerçekleşmiş oldu. Görüşmenin ardından iki liderden de herhangi bir açıklama gelmedi.
Saymaz, Külliye'deki görüşmeye dair yaptığı paylaşımda şunları iddia etti:
"Bahçeli, dört haftadan beri dile getirdiği “PKK’nın silahları bırakması kaydıyla İmralı’ya ‘Umut Hakkı’ tanınması ve Öcalan’ın DEM sıralarında çağrı yapması” önerisini dün özel görüşmede Erdoğan’a da ifade etti.
Erdoğan, herhangi bir tutum beyan etmedi, evet ya da hayır demedi."
Editör: Betül Gafa