İddia: Berat Albayrak'la İlgili Bölüm Erdoğan'ın Yazılı Metninde Yoktu

TAKİP ET

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Albayrak ile ilgili AKP grup toplantısında kullandığı 'Damat kadar taş düşsün başınıza' sözlerinin yazılı metinde olmadığını iddia etti.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün AKP grup toplantısındaki konuşmasının metninde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden Kasım 2020’de istifa eden Berat Albayrak’la ilgili kısmın bulunmadığı iddia edildi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Erdoğan’ın damadı ile ilgili ilk olarak iki hafta önce AKP’nin İzmir İl Kongresi’nde konuştuğunu ardından dünkü grup toplantısında da dört yerde Albayrak’a değindiğine dikkat çekti.

Selvi yazısının konuyla ilgili bölümünde Albayrak ile ilgili olan kısmın Erdoğan'ın yazılı metninde olmadığını öne sürerek “Ama ilginç olanı, Berat Bey’le ilgili bölüm Erdoğan’ın yazılı konuşmasında yoktu. Muhalefetin Berat Albayrak’la ilgili ithamları kanına dokunmuş olmalı ki, ‘Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza’ diye konuya girdi. Berat Albayrak’ın Enerji Bakanı olduğu dönemde yaptığı hizmetlerden övgüyle söz etti. Erdoğan’ın konuşması Meclis kulislerinde, Berat Albayrak’a yeni görev verileceği şeklinde yorumlara neden oldu" ifadelerini kullandı.

berat albayrak erdoğan prompter yazılı metin albayrakla ilgili kısım konuşmada yoktu abülkadir selvi iddia öne sürdü gündem söyledi