İddia: Boğaziçi'nde 'Öğrencileri Dövün' Parası Dağıtıldı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi güvenlik görevlilerine öğrencilere daha sert müdahalede bulunmaları için para dağıtıldığı iddia edildi.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'nun göreve geldiği günden itibaren protestolar başlamış ve 6,5 ay sonra yine Erdoğan'ın kararıyla Bulu görevden alınmıştı.

Melih Bulu atandıktan sonra öğrenci ve akademisyenlerin 'sertlik yanlısı' olarak nitelediği Alparslan Çepni, Koruma ve Güvenli Şube Müdürlüğü Vekilliğine atandı.

Çepni'nin, öğrencilerin düzenlediği protestolarda daha sert karşılık verilmesi için güvenlik görevlilerine para dağıttığı iddia edildi.

Öğrencilere sert müdahalede bulunan güvenlik görevlilerine 'yerine göre' kişi başı 200, 500 veya bin liraya yakın para dağıtıldığı öne sürüldü.

Okulda görevli bazı isimlerin bu iddiayı doğruladığı belirtilirken, güvenlik görevlilerin yer aldığı WhatsApp grubundaki yazışmada da para dağıtıldığı iddiasının desteklendiği dile getirildi.

boğaziçi üniversitesi boğaziçi öğrencileri dövün iddia para dağıtıldı güvenlik görevlileri öğrenciler protestolar eylem protesto melih bulu rektör erdoğan