İddia: Erdoğan ve Biden Görüştü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın görüştüğü iddia edildi. İddiaya göre bu görüşmede Biden, 24 Nisan'daki konuşmasında "soykırım" ifadesini kullanacağını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Amerikan basınında, ABD Başkanı Biden'ın 24 Nisan'da yapacağı açıklamada 1915 Olaylarını "soykırım" olarak tanımlayacağına ilişkin haberler çıkmıştı. Öte yandan Amerikan senatörler de Başkan Biden'a bu konuda baskı yapıyor. Dün toplanan İklim Zirvesi Liderler Oturumu'nda ise Erdoğan ve Biden'ın görüşeceği umuluyordu ancak buna dair herhangi bir resmî açıklama yapılmadı.

Gazeteci Cansu Çamlıbel ise Erdoğan ve Biden'ın aslında görüştüğünü iddia etti. Buna göre Biden, görüşme sırasında Erdoğan'a, 1915 Olaylarını "soykırım" olarak anacağını bildirdiği için Ankara da görüşmeye ilişkin nasıl bir açıklama yapacağına karar veremedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden Biden 1915 Olayları Ermeni yalanları soykırım yalanları Erdoğan-Biden görüşmesi İklim Zirvesi İklim Zirvesi Liderler Oturumu Türkiye-ABD Türk-Amer