İddia: Göç İdaresi'nde Veri Temizliği Yapıldı

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Ergin, Göç İdaresi'nin kullandığı GöçNet bilgi sisteminde seçim öncesi veri temizliği yapıldığını iddia etti. Ergin, bu temizlikle teröristlere sığınma izni verildiği ve vatandaşlık alan sığınmacıların bilgilerinin gizlendiği ileri sürdü.

Göç İdaresi’nin kullandığı GöçNet bilgi sisteminde seçim öncesi veri temizliği yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci Fatih Ergin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu iddiayı dile getirdi.

“Teröristlere Sığınma İzni Verildiği Mi Gizleniyor?”

Ergin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Göç İdaresi’nin kullandığı GöçNet bilgi sisteminde veri temizliği yapıldığı bilgisi aldık. Seçim öncesi temizlikle kimlerin bilgileri siliniyor? Son günlerde bazı şehirlerde yakalanan El Kaide, IŞİD mensubu yabancı uyruklu teröristlere sığınma izni verildiği mi gizleniyor?”

“Vatandaşlık Alan Sığınmacıların Bilgileri Mi Siliniyor?”

Ergin, ayrıca vatandaşlık alması sonrası adı ve soyadını Türkçe olarak değiştiren sığınmacıların, sonradan vatandaş oldukları anlaşılmasın diye anne-baba adlarının sistemden temizlenip temizlenmediğini de sordu. Ergin, “Ayrıca, vatandaşlık alması sonrası adı ve soyadını Türkçe olarak değiştiren sığınmacıların, sonradan vatandaş oldukları anlaşılmasın diye anne-baba adları mı sistemden temizleniyor? Maliye ve diğer kurumlarda da seçim öncesi böyle bir uygulama olabilir. Muhalefetin dikkatine!” dedi.

Göç İdaresi’nden Henüz Bir Açıklama Gelmedi

Ergin’in iddiaları sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, Göç İdaresi’nden henüz bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı da merak konusu oldu.

göç idaresi genel müdürlüğü göç idaresi veri temizliği suriyeli el kaide ışid