İddia: Hamas, Mısır'ın Ateşkes Teklifini Kabul Etti

TAKİP ET

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin iddiasına göre Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların son bulması amacıyla Mısır taraflara ateşkes önerdi. Mısır'ın bu teklifi, Hamas tarafından kabul edildi.

Mısır yönetiminin Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmaları sona erdirmek için Hamas ve İsrail'e perşembe gününden itibaren yürürlüğe girecek bir ateşkes önerdiği iddia edildi. İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan habere göre tarafların kabul etmesi hâlinde Mısır'ın önerdiği ateşkesin, perşembe yerel saatle 06.00'da uygulamaya koyulması planlanıyor.

Böylece Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinden bulunduran Hamas'ın, bu ateşkes önerisini kabul ettiği; İsrail'den ise henüz bir yanıt gelmediği bildirildi.

Öte yandan Haaretz gazetesine konuşan ve adları açıklanmayan İsrailli bazı kaynaklar, Gazze'ye saldırıların birkaç gün içinde sonlandırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı, ISA Başkanı ve MOSSAD Başkanı ile bir güvenlik toplantısı düzenlemişti. Netanyahu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki hedefleri vurmaya devam etmesi yönünde karar aldığını duyurmuştu.

Hamas İsrail Filistin Gazze Şeridi Mısır ateşkes Mısır'ın ateşkes önerisi DOğu Kudüs Hamas roketleri İsrail hava saldırısı demir kubbe Kanal 12