İddia: Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kripto Para Borsalarından Kullanıcı Bilgilerini İstedi

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kripto para borsalarından varlık miktarları da dahil olmak üzere tüm kullanıcı bilgilerini istediği iddia edildi.

WebTekno tarafından sektörel kaynaklara dayandırılarak dillendirilen bilgiye göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsalarına bir yazı göndererek kullanıcı bilgilerini istediği öne sürüldü. İstenen bilgiler arasında TC kimlik numarası, unvan, cüzdandaki tutarın TL cinsinden değerine kadar her türlü bilginin yer aldığı iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, kripto para vergisinin de dahil olması beklenen Dijital Para Yasası için harekete geçtiği konuşuluyor. 

İstenilen bilgiler arasında, kripto para borsalarında hesap sahibi olan vatandaşların TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası, SWIFT kodu, kullanıcı unvanı, borsaya kayıt oldukları tarih ve sanal cüzdan numarası da yer alıyor.

Bakanlıktan söz konusu durum ile ilgili bir açıklama yapılmazken, ilerleyen süreçte bir açıklama gelmesi bekleniyor.

hazine ve maliye bakanlığı kripto para borsaları bilgi iddia istedi kullanıcı bilgileri tüm hepsi varlık hesap öne sürüldü açıklama cüzdan bakiye tc kimlik no