İddia: İki Milletvekili Sedat Peker'i Arayıp Bahçeli'yi Övmesini İstedi

TAKİP ET

Erk Acarer, bir süredir tam bir karartma altında olan Sedat Peker'e hükümetin barış eli uzattığını iddia etti.

Dikkat çekici iddiayı ortaya atan gazeteci Erk Acarer, geçtiğimiz hafta Ankaralı bir iş adamı ile MHP'li ve AKP'li 2 milletvekilinin Sedat Peker'i arayarak "ricacı olduklarını", bu 3 ismin Sedat Peker'den yeni bir video çekerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi övmesini ve yaptığı paylaşımların "ailevi ve kişisel nedenlerle yaptığını, hatalı olduğunu" söylemesini istediklerini ileri sürdü.

Sedat Peker'in buluduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) dijital kısıtlamasının sürdüğünü belirten Acarer, "Cumhur İttifakı’ndan tarafıma sızan bilgiler çok ilginç. Peker’e biri AK Partili diğeri MHP’li bir vekil ricacı oluyor. Aynı şekilde bir Ankaralı iş insanı da onu arayarak benzer ricaları tekrarlıyor" dedi.

Milletvekillerinin taleplerini aktaran Acarer, "En başta bir video çekerek MHP lideri Devlet Bahçeli’yi övmesini. ‘Tüm paylaşımları ailesi ve kendisi konusunda öfkeli olduğum için yaptım ve hatalıydı, bunlar gerçeği yansıtmıyor’ demesini. Peker’e bunun karşılığında önerilen neydi: Türkiye’deki tüm sorunlarının hallolacağı ve eskisinden daha güçlü olarak ülkeye dönebileceği" diye konuştu.

Bu iddiaları Sedat Peker cephesine sorduğunu belirten Acarer, "Bilgi harfiyen teyit edildi. Şimdi soru şu: İş insanın Peker’e ve iktidara aracılık eden eski bir dostu olduğu kesin. Peki AKP ve MHP vekilleri kimdi? Bunları zaman cevaplayacak" ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP'deki Sedat Peker korkusunun "halen bu kadar keskin" olduğunu belirten Acarer, "Peker’in bu taleplere verdiği cevap ne oldu? ‘Beni iyi tanıyamamışsınız demek.’ Bir süredir suskunluğa gömülen birine karşı hâlâ anlaşmalar önerecek kadar cüretkâr olmak, seçim yaklaştıkça iktidardaki korkunun da fazlalaştığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Sedat Peker'in seçim yaklaşırken konuşma konusunda her ne olursa olsun tüm şartları zorlayacağı belirtiliyor. Tüm bu iddiaları aktaran Acarer, Sedat Peker'in AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenip "Helalleşeceğiz abi" dediği videosunun ilgili bölümünü ekledi.

sedat peker iki milletvekili devlet bahçeli övmesini istedi iddia erk acarer