İddia: Kılıçdaroğlu CHP'li Eski Vekile 'Adayım' Dedi

TAKİP ET

Barış Yarkadaş, dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Korkusuz'da kaleme aldığı yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski bir CHP'li milletvekiline "Adayım" dediğini iddia etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 24 Temmuz'da Balıkesir'e, 2 Ağustos'ta Ağrı'ya ve 9 Ağustos'ta Edirne'ye gideceğini ve salı günleri yaptığı grup konuşmalarını kent meydanlarına taşıyarak halka Meclis değil "Milletin Kürsüsü"nden sesleneceğini belirten Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden eski bir milletvekiliyle CHP lideri arasıında geçen diyalogu şu ifadelerle aktardı:

"Sayın Genel Başkanım, Cumhurbaşkanlığına Aday mısınız?"

"Bu sohbetlere katılan eski bir milletvekili arkadaşımızın aktardıkları da bunu kanıtlar nitelikte… Geçmiş dönem milletvekili arkadaşımız, CHP lideri ile kısa bir süre önce yaptığı sohbette 'Sayın Genel Başkanım, Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?' diye soruyor. Kılıçdaroğlu hiç duraksamadan 'Adayım' yanıtını veriyor.

Milletvekili arkadaşımız bunun üzerine, 'Peki, Altılı Masa’dan isminiz çıkar mı?' diye sorunca, CHP lideri bu kez 'Masadan benim ismimin çıkacağına inanıyorum. Bir sorun yaşanmaz…' diyor."

Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun "Milletin Kürsüsü"ne çıktığında da adaylığına ilişkin güçlü mesajlar vermeye hazırlandığını, bu mitinglerde ağırlıklı olarak ekonomik krizin çözümüne yoğunlaşayacağını belirtti.

"İYİ Parti Yüzde 21 Değil Yüzde 13,7"

Barış Yarkadaş ayrıca İYİ Parti'nin kendisinin yüzde 20-21 bandında oy aldığını ilan ettiğini, ancak böyle bir oy oranı olmadığını belirterek İYİ Parti'nin yüzde 13,7 seviyesinde olduğu Aksoy Araştırma anketini işaret etti. İYİ Parti'nin bu yöntemle kazanacağı "özgül ağırlık" ile masada kilit parti olmak istediğini belirten Yarkadaş, Akşener'in "CHP ile özdeşleşmemiş" bir aday istediğini yazdı.

KONDA Anketine Göre İYİ Parti Yüzde 21,7


Barış Yarkadaş'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

iddia kemal kılıçdaroğlu eski chpli vekile adayım dedi barış yarkadaş bayram iyi parti konda aksoy anket