İddia: Özgür Demirtaş'ın CV'si Berat Albayrak'a İletildi

TAKİP ET

Son günlerin rağbet gören sosyal medya uygulaması Clubhouse, bugün ilginç bir iddiaya kaynaklık etti.

Son günlerin rağbet gören sosyal medya uygulaması Clubhouse, bugün ilginç bir iddiaya kaynaklık etti. Buna göre bir kullanıcı, uygulamadaki konuşma odalarından birinde, Özgür Demirtaş'a toplumsal gerilimin yüksek olduğu 2012 gibi bir dönemde niçin Berat Albayrak'a ve Çalık Holding'e CV gönderdiğini sormuş.

Demirtaş ise bu soruya cevaben kendisinin bir arkadaşına CV gönderdiğini, bu arkadaşının da CV'yi "bakan"a ilettiğini söylemiş. Ancak kullanıcının iddiasına göre bu cevap birtakım çelişkiler barındırıyor.

İddiayı öne süren kullanıcı, kanıt olarak Özgür Demirtaş'ın söz konusu e-posta iletilerini başka bir sosyal medya platformu olan Twitter üzerinden paylaştı. Buna göre Demirtaş'ın e-posta gönderdiği arkadaşı, o tarihte Çalık Holding'in kurumsal iletişim direktörlüğünü yürütüyormuş. Yani iddiaya göre Demirtaş, sıradan bir arkadaşına CV göndermemiş. Dolayısıyla bu CV'nin de sıradan bir kişi tarafından Berat Albayrak'a iletilmesi mümkün değil.

Ayrıca Özgür Demirtaş'ın bahsettiği tarihte Berat Albayrak, henüz bakan değil; yalnızca başbakanın damadı. Yine kullanıcının iddiasına göre Demirtaş, Clubhouse'taki söz konusu yayın sırasında, CV'sini bakan olmak için göndermediğini söylemiş. Müddei ise "Biz başta öyle bir olasılık düşünmemiştik ama Özgür Demirtaş acaba Berat Albayrak'a AKP hükümetinde bakan olmak için mi CV gönderdi?" diyor.

Bu konuşmaların ardından ikinci bir soru sormasına müsaade edilmediğini iddia eden kullanıcı, "Sorunu sormana müsaade edeceğim dedikten sonra mikrofonu kapattığı için soramadım ama ikinci soru da şuydu. Kendisinin yöneticisi olduğu banka ve bankanın bağlı olduğu holding milyar dolar seviyesinde vergi borcu sildirdi. Bu konuda ne düşünüyor acaba?" ifadelerini kullandı. 

 

Özgür Demirtaş Berat Albayrak Clubhouse AKP Damat