İddia: Rusya Savaşı 9 Mayıs'ta Bitirmeye Hazırlanıyor

TAKİP ET

Ukrayna makamlarının aktardığı istihbarata göre Rusya, savaşı 9 Mayıs'ta bitirmeye hazırlanıyor.

Kyiv Independent'a konuşan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yetkilileri, Rusya'nın Ukrayna işgalini 9 Mayıs'ta bitirmeye hazırlandığını söyledi.

Sovyetler'in II. Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı 9 Mayıs'ta zafer kazandığını ve Rusya'da bu günün "Zafer Günü" olarak kutladıklarını belirten Ukraynalı yetkililerin hazırladıkları istihbarat raporuna göre Rusya, savaş öncesinde Ukrayna'ya savaş öncesinde de "Nazi" suçlamaları yöneltiyordu.

Peki Bu Hedef Ne Kadar Gerçekçi?

Rusya'nın savaşı 9 Mayıs'ta bitirmeyi hedeflediği iddiası, savaşın başındaki "48 saat içinde Kiev'i ele geçirme" hayalinin yerine "savaşı iki buçuk ayda bitirme" hedefinin geldiği anlamını taşıyor.

Ancak Rus güçleri Kiev'i ele geçirmek ve Ukrayna savunmasını çökertmek hedefinden çok uzakta. Başlangıcından bu yana bir ayı geride bıraktığımız savaş boyunca Rus ordusu, Kherson haricinde Ukrayna'da ciddi bir ilerleme kaydedemedi ve ağır kayıplar verdi.

Rus Füzeleri Ukrayna'da Sınıfta Kaldı: Başarısızlık Oranı Yüzde 60


Rus ordusu, Ukrayna makamlarının açıklamasına göre 15 binden fazla asker kaybetti. ABD'li savunma yetkililerinin savaşın 22. gününde yaptığı daha "temkinli" bir açıklamaya göre Ruslar 7 bini aşkın sayıda asker kaybederken İngilizlerin dün açıkladığı istihbarat raporuna göre Rus ordusu Ukrayna'daki askeri gücünün beşte birini -ölü, yaralı ve esir olarak -kaybetti. 

İngiliz İstihbarat Raporu Yayımlandı: Rusya Askeri Gücünün Beşte Birini Kaybetti

rusya ukrayna savaşı 9 mayıs bitirmeye hazırlanıyor