İddia: Tansu Çiller Geri Dönüyor, Dışişleri Bakanı Olacak!

TAKİP ET

Eski Başbakan Tansu Çiller'in Cumhur İttifakı'nda dışişleri bakanı olacağı iddia edildi.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen MAK Araştırma'nın sahibi Mehmet Ali Kulat, KRT TV'de Ankara gündemini sarsan açıklamalarda yaptı. Kulat'ın iddiasına göre eski Başbakan ve Doğru Yol Partisi'nin eski Genel Başkanı Tansu Çiller, siyasete geri dönüyor. Çiller'in, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olacağı söyleniyor. Kulat, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Ben hükûmetin çok ilginç planlar üzerinde çalıştığını duyuyorum. İlk kez söylüyorum. Kesin niteliğinde verilmiş bir bilgi değil ama eski bir başbakanın önümüzdeki günlerde dışişleri bakanı olması gibi bir ihtimal var. İsim de söyleyeyim, Tansu Çiller bu görev için konuşuluyor. Amerikalılarla geçmişte olan diyaloğundan dolayı böyle bir konu gündemde şu anda."

Tansu Çiller, 2019'da Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'da düzenlenen mitingine katılarak AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a övgüler yağdırmıştı. Daha önce kulislerde Erdoğan’ın “Cumhur İttifakı’nı genişletmek” amacıyla eski Başbakan Çiller ile bir araya geldiği de iddia edilmişti.

Konuyla ilgili olarak muhalif gazetelerden Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun kulis haberine göre Tansu Çiller, Erdoğan'ın "merkez sağ seçmenin Cumhur İttifakı bünyesinde birleşmesi gerektiği" görüşüne de yeşil ışık yakmıştı.

Öte yandan İYİ Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra rotasını 2023’e çevirdiği ve “merkez sağ hamlesi yapmak istediği” anımsatılan kulislerde, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Millet İttifakı’nın bu hamlesine karşı Çiller kartını açabileceği” iddia edilmişti.

Bu iddialara ilişkin AKP'den nasıl bir açıklama geleceği merakla bekleniyor.

Tansu Çiller Recep Tayyip Erdoğan Tansu Çiller Dışişleri bakanı MAK Araştırma Mehmet Ali Kulat Cumhur İttifakı AKP Yenikapı Mitingi Çiller dönüyor