İddia: TRT, "Şarap" ve "Şampanya" Sözleri Geçtiği için Konsere Sansür Uyguladı

TAKİP ET

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin solistleri ve orkestrasından oluşturulan Operet Gecesi adlı program TRT tarafından sansürlendi. TRT 2'de yayımlanan konser programında bazı eserlerin sözlerinin içinde "şarap" ve "şampanya" olduğu gerekçesi ile yayımlanmadığı iddia edildi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin solistleri ve orkestrasından oluşturulan Operet Gecesi adlı program, TRT tarafından kaydedildi. İddiaya göre, 15 Mart saat 19.00'da TRT 2 kanalında yayımlanan konser programında bazı eserlerin, sözlerinin içinde "şarap" ve "şampanya" olduğu gerekçesiyle yayımlanmadığı iddia edildi.

"SANSÜRÜ REDDEDİYORUZ"

Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı (TOBAV) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ''Özü sözü insan TRT sansüre tam gaz devam. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin solistleri ve orkestrasından oluşturulan Operet Gecesi adlı program TRT tarafından kaydedildi. Ancak 15 Mart saat 19:00 da TRT 2 kanalında yayımlanan konserde bazı eserlerin konser programından sözlerinin içinde 'şarap ve şampanya' olduğu gerekçesi ile yayımlanmadığı belirtilmiştir. Umarız gerçek gerekçe bu değildir. Kaldı ki hangi sebeple olursa olsun böyle bir sansürü reddediyoruz'' denildi.

İddiaya göre yayımlanmayan eserler şöyle:

Yarasa opereti: Eisenstein-Falke düet

Yarasa opereti: Orlowsky arya

Yarasa opereti: Şampanya şarkısı

Kontes Mariza : Marizanın aryası

TRT sansür TRT sansür Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV TOBAV Genel Merkezi Operet Gecesi TRT 2 Ankara Devlet Opera ve Balesi sansür şarap şampanya Marmara Kazım