İddia: Ülkü Ocakları Hatay'da Okul Bastı

TAKİP ET

İddiaya göre, Ülkü Ocakları'na mensup bir grup Antakya'da bir okulu bastı.

İddianın sahibi Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Hatay 1 No'lu Şube'den yapılan açıklamada, 7 Ekim Perşembe günü bir okula baskın yapıldığı bildirildi.

Olaya ilişkin gerekli bilginin Milli Eğitim Mevzuatı gereğinde emniyet birimlerine intikalinin yapıldığı belirtilirken emniyete verilen ifadelerde "kendisini Antakya Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanı olarak tanıtan şahsın ve yanındaki diğer şahısların mafyatik tavırlarla okula gelerek okuldaki teşkilatında bulunan öğrencilere tutanak tutulduğunu, kimsenin kendilerinin teşkilatında bulunan öğrencilere tutanak tutamayacağını, tutanak tutan idareciler ile görüşmek istediklerini, okullarımızda bu tür teşkilatların ve teşkilat diye adlandırılacak yapılarda öğrencilerin bulunamayacağını bildiren öğretmenlerle tartıştıkları, öğrencilere talimatlar vererek yanlarında durmalarını, içeri zili çaldığında öğrencileri sınıflara geçirmeye çalışan nöbetçi öğretmenlere 'Burada sizin değil, benim sözüm geçer. Onlar ben ne dersem onu yaparlar'" dediği ileri sürüldü.

Sendikadan yapılan açıklamada salgın nedeniyle okullara veliler dahi alınmazken okulla hiçbir ilgisi bulunmayan şahısların okula girerek kaos ortamı yaratması ve görevlilerin görevlerini yapmaktan alıkonulması, bunun yanı sıra eğitim-öğretimi aksatarak tehditlerde bulunması kınandı.

Açıklamada "Okullarımızın bu tür olaylarla değil, eğitim öğretimle ilgili yaptıkları güzel çalışmalarla anılmasını istiyor, okulumuza yapılan baskını kınıyor, baskınla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve Valiliğimizi göreve davet ediyor, bu hadsiz, mafya tarzı uygulamanın sorumluları hakkında olayla ilgili ne tür uygulamalar gerçekleştirileceği konusunu merakla beklediğimizin ve takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ülkü Ocakları Başkanı Lunaparkta Çıkan Tartışmada Görevliye Silah Çekti

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdulkadir Özdemir, yaşı küçük olduğu için çocuğunu balerine bindirmek istemeyen bir lunapark görevlisini tekme tokat dövmüş, lunapark gibi etrafta birçok çocuğun bulunduğu bir ortamda silah çekmiş, o anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.

Ülkü Ocakları Gemlik'te Gökkuşağının Üzerini LGBT Korkusuyla Boyadı

Bunun yanında Gemlik Ülkü Ocakları ilçede bir trafonun üzerindeki gök kuşağını siyah sprey boyayla boyamış, yaptıkları işi görüntüleyerek Gemlik Ülkü Ocakları'nın Facebook hesabından yayımlamış, ayrıca Gemlik Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü "uyarılmıştı".

ABD'den Ülkü Ocaklarının Terör Örgütü Olup Olmadığına İlişkin Araştırma Tasarısı

Bunun yanında ABD Temsilciler Meclisi Ülkü Ocakları'nın terör örgütü olup olmadığının araştırılmasına yönelik bir araştırma tasarısını kabul etmiş, karara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki göstermişti.

Ülkücüler Hatay'da Okul Bastı iddia