İddialara Göre Rusya, Karabağ'daki Ermenilere Pasaport Dağıtacak

TAKİP ET

Rusya'nın Karabağ'daki Ermenilere pasaport dağıtacak iddiası, gündemi sarstı.

Dağlık Karabağ’da üçlü ateşkes sonrasında Rusya’nın bölgedeki etkisi artıyor. Rusya’nın bölgeye yolladığı barış gücü komutanının sözde Karabağ Cumhuriyeti liderleri ve Ermeni teröristlerle dirsek temasının ardından Azerbaycanlı gazeteci Ganimet Zahid’in “Karabağ’daki Ermenilere Rusya pasaportu” verileceğini iddia etmesi gündeme bomba gibi düştü.

Azerbaycan ordusunun işgalci Ermenistan karşısındaki tarihi zaferi sonrasında imzalanan ateşkes anlaşmasıyla Rusya ,Karabağ’daki etki alanını genişletmeye başladı. Azerbaycanlı gazeteci Ganimet Zahid, bölgedeki ateşkesten sorumlu olan Rusya Federasyonu’nun Karabağ’daki Ermenilere pasaport dağıtmaya başlayacağını ileri sürdü. Zahid, bu iddiasını Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığına dayandırdı.

Karabağ’da imzalanan anlaşma gereği, yalnızca ateşkes ve anlaşma hükümlerini sorumlu olacak olan Rusya Federasyonu önce ateşkesin imzalandığı gün, “barış gücü” askerlerini Karabağ’a soktu. Ardından, sadece sorumlu olduğu bölgelerde değil Karabağ’ın pek çok bölgesine asker çıkaran Rusya, ağır silah ve mühimmatlarını Karabağ’a yığmaya başladı.

RUSYA, KIRIM VE DONBAS’TA DA AYNISINI YAPIYOR!

Öte yandan, Rusya Federasyonunun Karabağ’daki Ermenilere pasaport dağıtacağı tezini, güçlendiren örnekler mevcut. 2014 yılında zorla işgal ettiği Kırım’da ve Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ta zorunlu Rus pasaportu dağıtması hemen akla gelen örneklerden. 

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

rusya dağlık karabağ Azerbaycan ermeni Kırım donbas pasaport