İdris Naim Şahin'in Kurduğu MİLAD Partisi'nin Yönetim Kurulundaki FETÖ'cüler

TAKİP ET

İdris Naim Şahin, İYİ Parti'den Ordu Milletvekili Adayı oldu.

6 Temmuz 2011 - 24 Ocak 2013 yılları arasında AKP istibdadının İçişleri Bakanı olarak görev yapan İdris Naim Şahin, 19 Kasım 2014'te Millet ve Adalet Partisi'ni (MİLAD) kurdu. 

2015'te seçimlere katılamayan parti kendini feshetti. İdris Naim Şahin ise 2019 Türkiye yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Ancak daha sonrasında gelen tepkiler üzerine Şahin İYİ Parti'den değil Saadet Partisi'nden Ordu Büyükşehir Belediye başkanlığına aday oldu. Fakat yüzde 26.1 oy alarak seçimi yüzde 56.7 alan AKP adayı Hilmi Güler'in ardından 2.sırada tamamladı.

Şahin 14 Mayıs 2023'te gerçekleşecek genel seçimlerde İYİ Parti'den Ordu Milletvekili Adayı gösterildi. Şahin'in adaylığı yine birçok tepkiye sebep oldu. 

Öte yandan MİLAD Partisi'nin Kurucular Kurulu'nda yer alan Fetullahçı terör örgütü mensupları da gündeme geldi. 

Koza Altın Yöneticisi

MİLAD Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Yusuf Köyce, Fetullahçıların yönetimindeyken Koza Altın yönetimine girdi. Köyce'nin bu şirketteki bazı faaliyetleri şöyle:

Hukuk Yapılanması Mensubu

Bir diğer Fetullahçı isim ise FETÖ'nün hukuk yapılanmasında hüküm giyen Abdulkadir Ceylani Özgül. Söz konusu şahıs, 2019 yılında "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 7 yıl 6 hapis cezası aldı. 

KHK İle İhraç Edildi

Partinin kurucularından olan ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi yapılan Musa Öksüz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki kanlı terör saldırılarından sonra 2 Eylül'de Giresun Üniversitesi'nden ihraç edildi.

Fetullahçıların Dinleme Ekibinin Başı da Partideydi

Partinin kurucuları arasında yer alan isimlerden birisi ise Fetullahçıların polisleri dinlediği ekibin başındaki Ömer Altıparmak'tı. Altıparmak, Ramazan Akyürek'le beraber ondan fazla polisi dinledi. 

Tutuklanan KOÜ Hukuk Dekanı da Var

İdris Naim Şahin'in partisinin kurucuları arasında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Nusret İlker Çolak da vardı. Çolak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki kanlı terör saldırılarından sonra 9 Ağustos 2016'da tutuklandı.

idris naim şahin fetö fetullahçı terör örgütü milad partisi milad millet ve adalet partisi iyi parti yusuf köyce abdülkadir ceylani özgül musa öksüz ömer altıparmak nusret ilker çolak