İdris Yamantürk Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Türk milliyetçisi iş insanı İdris Yamantürk, 96 yaşında vefat etti.

GÜRİŞ Holding'in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Onursal Başkanı İdris Yamantürk, 96 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yarım asrı aşkın faaliyetleri kapsamında GÜRİŞ Holding çatısı altında altyapı tesisleri, sınai tesisleri, barajlar ve HES’ler, termik santraller, sulama ve su arıtma tesisleri, iş merkezleri ve oteller, yollar ve metrolar, devlete bağışlanan okullar başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında 100’e yakın eser meydana getirilmesine vesile olan Yamantürk, çalışmalarını Türk dünyasının geniş bir bölümünde sürdürüyordu.

Türk Ocakları, Türkiye Milli Kültür Vakfı ve Türk Dostluk Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında üyeliği olan ve çalışmalar yürüten Yamantürk'ün yanı sıra kaleme aldığı ve Ötüken Neşriyat'tan yayımlanan Türk Milletine Borcumuz Var adında bir eseri de bulunuyor.

Beşiktaş Kulübü'nden Başsağlığı Mesajı

Türk spor camiasına da önemli katkıları dokunan Yamantürk'ün vefat haberi üzerine oğlu Tevfik Yamantürk'ün Divan Kurulu Başkanlığını icra ettiği Beşiktaş Kulübü'nden bir başsağlığı açıklaması yayımlandı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk'ün babası İdris Yamantürk'ün vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; Yamantürk ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

idris yamantürk idris yamantürk kimdir idris yamantürk vefat etti beşiktaş güriş holding tevfik yamantürk idris yamantürk öldü mü