İfşa Edildiği İddia Edilen Erlik Bomba Gibi Geri Döndü: Fonlu Balonları Birbiri Ardına Patlattı

TAKİP ET

İfşa edildiği iddia edilen YouTuber Erlik, bomba gibi geri döndü.

Daha önce yayımladığı milliyetçi içerikli videolarla maruf YouTuber "Erlik"in asıl kimliğinin ifşa edildiği iddia edilmişti.

Erlik'in kimliğini "OSINT" yöntemiyle tespit ettiğini öne süren Utku Şen, bu bilgileri doğrudan Erlik'e gönderdiğini ve "doğrulattığını" iddia etmiş, söz konusu bilgileri gazeteci İsmail Saymaz'a gönderdiğini de eklemişti.

Bunun üzerine Erlik sessizliğe gömülmüştü. 

Erlik İsimli YouTuber Ortadan Kayboldu

Z O R T

Bomba gibi bir video ile geri dönen Erlik, kendisini ifşa ettiğini öne süren Utku Şen'in söz konusu bilgileri aktardığını öne sürdüğü ve sonunda Kürtçü terör örgütü PKK'ya kadar ulaşan bir ağı işaret etti.

Muhalefeti "helalleşme" propagandasıyla 2002 AKP'sine dönüştürmeye çalıştığı öne sürülen medya organlarını sıralayan Erlik, bu yapıların Avrupa ve ABD kaynaklı fon kaynaklarını ifşa etti.

Örneğin Serbestiyet'in ABD'den 50 bin dolar, Norveç Dışişleri Bakanlığı'ndan 847 bin kron, Chrest Vakfı'ndan 50 bin dolar fon aldığını belirten Erlik, Medyascope'un ise artık herkesçe malum olan fon kaynaklarını sıralayarak Ruşen Çakır'a yüklendi.

Ayrıca Afganistanlı, Pakistanlı kaçakların işlediği suçları aklamaya ve bu kaçak göçmenleri sempatik göstermeye çalışan paylaşımlarıyla bilinen Ak troller Emre Can Durmaz'a değinen Erlik, Durmaz'ın "abisiyle" birlikte Friedrich Naumann Vakfı'ndan 3,2 milyon lira fon aldığını öne sürdü.

Erlik'in geceden bu yana yaklaşık 400 bin kez tıklanan "Z O R T" adlı videosu:

zort z o r t erlik emre can durmaz utku şen eren erdem medyascope serbestiyet fon fondaş fonlu balon