İftiraya Uğradığı Ortaya Çıkan Doktor Yazılı Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 17 yaşındaki E.Ç.'yi muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan, ardından iftiraya uğradığı ortaya çıkan Dr. U.S. konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Menteşe’de yaşayan E.Ç., 4 Ağustos’ta Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi’nde görevli Dr. U.S.’nin kendisini muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla polise şikayetçi oldu. 

Şikayet üzerine tutuklanan Doktor U.S.'nin daha sonra iftiraya uğradığı anlaşıldı ve tahliye edildi. 

'Cinsel İstismar' İddiası İftira Çıktı, Tutuklanan Doktor Tahliye Edildi

Dr. Ufuk S., tahliyesinin ardından konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugüne kadar mesleğimi, meslek etiği ve insani vicdanımla, hakkıyla yerine getirdim. Hasta ve hasta yakınlarından hep güzel geri dönüşler aldım. Meslek hayatımda görevim ile ilgili hiçbir uyarı ve ceza almadım. Aksine teşekkür ve onur duyacağım tebrikler aldım.

Hakkımdaki bu iftira süreci hem beni hem ailemi hem de çalışma arkadaşlarımı yerle bir etti. En başta eşim, ailem ve çevremdeki herkes perişan oldu. Hem gazete başlıkları hem de hakkımdaki iftiralar korkunç boyutlarda ailemi yıprattı.

Alnımın ak, vicdanımın tertemiz olması haricinde bu güzel insanların benim yanımda olması ile iftiralara karşı dimdik ayakta durabildim. Bu süreçte ailemle ve çevremdeki her güzel insanla dimdik ayaktayız.

Fakat bu iftiralardan ve dedikodulardan dolayı ailemin döktüğü her bir gözyaşı damlası için sürecin sonuna kadar avukatım Salih Tozlu ile takipçisiyiz.

İftiracı hakkında da hukuki olarak davamızı başlattık. Meslek etiğini yerle bir eden kişiler hakkında da gerekli başvuruları yaptık” 

doktor doktora iftira iftira u.s. e.ç. muğla