İGA'ya Haksız Yere Ödenen 8 Milyon Euro Geri Alınamadı

TAKİP ET

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nı işleten Kalyon, Cengiz, Mapa ve Limak'tan oluşan İGA'ya ödenen fazladan 8 milyon euronun geri alınamadığını açıkladı.

Sayıştay raporuna da yansıyan İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA’yı oluşturan Kalyon, Cengiz, Mapa ve Limak tarafından yapılan metro inşaatı için verilen yaklaşık 8 milyon euro’nun henüz geri alınmadığı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığ durumun şirkete iletildiğini, gerekli ödemenin yapılacağını ifade etti.    

Meclis'te Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, Sayıştay’ın 2020 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı raporunda yer alan İstanbul Havalimanı’nı işleten Kalyon, Cengiz, Mapa ve Limak’tan oluşan İGA’nın sözleşmeye göre üstlenmesi gereken Gayrettepe metro inşatındaki bazı kazı işlerini yapmadığı ve bu işlerin metro ihalesini ilan şirket tarafından yapıldığı, buna karşın bakanlık tarafından şirkete yaklaşık 8 milyon euro ödendiği belirtildi. Bakanlığın yaptığı haksız ödemenin geri alınamadığı ifade edildi.

Bakan Kabul Etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtında ise ödenen paranın henüz geri alınmadığı kabul edildi. Yanıtta "Metro projesi kapsamında bulunan makas yapısının, işin devamı sırasında yapılması gerekliliği ve metro projesinde herhangi bir gecikme olmaması adına, M08 makas bölgesinde arazinin platform kotuna getirilmesi işinin metro yüklenicisi tarafından yapılması ve bu iş karşılığı tutarının görevli şirket tarafından ödenmesi gerektiği şirkete bildirilmiştir. Görevli şirket, söz konusu iş tutarı meblağın kesinleşmesi neticesinde kendilerince ödeneceğini bildirmiş olup, söz konusu işle ilgili tahakkuk işlemlerinin yasal prosedürler çerçevesinde tamamlanmasını müteakip, görevli şirket tarafından gerekli ödeme yapılacaktır."

ulaştırma ve altyapı bakanlığı adil karaismailoğlu iga istanbul havalimanı metro gayrettepe haksız ödeme 8 milyon euro limak mapa kalyon cengiz