İhmaller, Kazalar, Yetersiz Koşullar, İntiharlar ve Can Kayıpları İle Gündeme Gelen KYK'da Genel Müdür, Erdoğan'ın Teyze Oğlu Recep Ali Er

TAKİP ET

Son dönemde ihmaller, kazalar, yetersiz koşullar, intiharlar ve can kayıpları ile gündeme gelen Kredi Yurtlar Kurumu'nun Genel Müdürlüğü görevini AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teyze oğlu Recep Ali Er'in yürütmesi tartışma konusu oldu.

Son dönemde ihmaller, kazalar, yetersiz koşullar, intiharlar ve can kayıpları ile gündeme gelen Kredi Yurtlar Kurumu'nun Genel Müdürlüğü görevini AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teyze oğlu Recep Ali Er’in yürütmesi tartışma konusu oldu.

Aydın'da Kız Öğrenci Yurdunda Asansörde Sıkışan Öğrenci Hayatını Kaybetti

Recep Ali Er, 2006 yılında Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna atanarak Samsun Bölge Müdürü, Aralık 2009’da Ankara Bölge Müdürü, Nisan 2013’te Genel Müdür Yardımcısı oldu. 19 Şubat 2019 tarihinde ise Erdoğan’ın imzasıyla Genel Müdür oldu.

Er, ayrıca Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkan Vekilliği, Türkiye Çim Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Antalya AKEV Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerini yürütüyor.

Er, 2011 yılında dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la yaşadığı tartışmayla gündeme gelmişti. Atatürk Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Kılıç, öğrencilerin sorunlarını dinledikten sonra Er’e “Hemen sorunları çözün” talimatı vermiş, Er “Pazartesi hallederiz” yanıtı vermişti. Er’in yanıtına sinirlenen Kılıç “Pazartesi olmaz, hemen çözeceksin” demişti.

 

recep ali er kyk yurdu kyk kaza kyk asansör