İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım İhalelerini İhtiyacı Hiç Bitmeyen İktidar Yancısı Market Aldı

TAKİP ET

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, 'İhtiyaç Sahibi Ailelere Elektronik Kart ile Yardım ve Dağıtımı' adı altında gerçekleştirdiği 5 ihaleden 4'ü iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Mağazacılık A.Ş.'ye verildi.

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında  ‘İhtiyaç Sahibi Ailelere Elektronik Kart ile Yardım ve Dağıtımı’ adı altında 5 ihale düzenledi. İhtiyaç sahibi ailelere yardım amacıyla düzenlendiği iddia edilen ihalelerde yalnızca AKP'ye yakın markete yardım edildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bir yıl içerisinde 70 milyon 110 bin TL'lik ihale alan Yeni Mağazacılık A.Ş., düzenlenen 5 ihaleden 4'ünü aldı. İlki 5 Şubat 2020’de gerçekleştirilen ihale kapsamında Turgut Aydın’ın patron olduğu şirket ile 12,3 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım Amaçlı Sosyal Destek Kartı Alımı’ adı altında düzenlenen 14 Mayıs 2020 tarihli ihaleyi de Yeni Mağazacılık A.Ş. kazandı.

Bu ihaleden altı gün sonra, 20 Mayıs 2020’de bu kez, ‘İhtiyaç Sahibi Ailelere Elektronik Kart ile Yardım ve Dağıtımı’ ihalesi açıldı. Yeni ihaleyi de beklendiği üzere Yeni Mağazacılık A.Ş. kazandı. 

Belediye aynı isimle, 25 Ağustos 2020 tarihinde yeni bir ihale daha düzenledi ve bu ihale de de yine Yeni Mağazacılık A.Ş. kazanan taraf oldu. 

a101 yeni mağazacılık akp konya büyükşehir belediyesi ihale yardım ihtiyaç sahibi