İhvancılar ITC'de Türkçü Bırakmayacak: Reşat Salihi Görevden Alındı

TAKİP ET

Irak Türkmen Cephesindeki Türk milliyetçileri bir bir görevden uzaklaştırılıyor.

Eski Türkmen Adalet Partisi mensubu Hasan Turan, Mart 2021'de Erşat Salihi yerine Irak Türkmen Cephesi Başkanlığına getirildi. Turan'ın göreve gelişiyle Irak Türkmen Cephesinde önce görevden almalar ve arka arkaya istifalar yaşandı.

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü'nün görevden alınması sonrasında eski Cephe lideri Erşat Salihi, Tütüncü'nün milliyetçi olduğu için görevden alındığını belirterek "Irak Türkmen Cephesi yanlış kararlarla millî davamızı zedeliyor. Buna en büyük örnek, gerçek milliyetçilerin Cephe’den uzaklaştırılmasını sağlamalarıdır" demişti.

Tütüncü'nün görevden alınmasının ardından ITC Türkiye Temsilciliğinün üst düzey görevlileri Firas Ağaoğlu, Ali Hüseyin Bayatlı ve Murat Küçük gibi isimler peş peşe istifa etmişti.

Reşat Salihi Görevden Alındı

Son olarak ise Türkiye'de tanınan Kerküklü gazeteci Reşat Salihi, görevine son verildiğini açıkladı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla görevden alındığını duyuran Salihi şu ifadeleri kullandı:

"Irak Türkmen Cephesi, milliyetçileri uzaklaştırıyor. An itibarı ile ITC’deki görevime, İhvancı Hasan Turan tarafından son verildi. 2007 senesinde ITC’de göreve başladığım zaman Hasan Turan, ITC karşıtı partilerde bulunurken, ITC’nin karşısında seçimlere katılıyordu.

Görevime son verilmesinin gerekçesi, Türkiye’de eğitim için bulunmammış. Bugün ise bu milliyetçi kurumun başına, Türkmeneli davası ile alakası olmayan ‘memurlar’ tarafından atanmış bulunmaktadır. ITC hiç kimsenin tapulu malı değildir. Hiç kimse istediği gibi hareket edemez.

Bu kuruma vermiş olduğumuz emek bir kalemle, atanmışlar tarafından silindi. Ömrümüzü, gençliğimizi ve hatta çocukluğumuzu adamış olduğumuz ITC, millî dava hainlerinin eline geçmiş, işgal altına alınmıştır. ITC’nin her zaman asıl sahibi olarak biz milliyetçiler kalacağız."  

reşat salihi ırak türkmen cephesi hasan turan erşat salihi firas ağaoğlu ali hüseyin bayatlı murat küçük