II. Karabağ Savaşı'nın Başlamasının Yıl Dönümünde Türk Şehitlerini 'Yad Edirik'

TAKİP ET

II. Karabağ Savaşı'nın başladığı günün yıl dönümünde şehitlerimizi anmak için "YadEdirik" isimli bir web sitesi kuruldu.

1988-1994 yılları arasında yaşanan I. Karabağ Savaşı'nda Ermenistan'ın birçok savunmasız soydaşımızı katlederek işgal ettiği Türk toprakları, şanlı Azerbaycan ordusu tarafından II. Karabağ Savaşı ile kurtarıldı.

27 Eylül 2020 sabah saatlerinde başlayan çatışmaların ardından Azerbaycan Türk ordusu Ermeni güçlerini bozgundan bozguna uğratarak sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ve Ermenistan'ın işgalini kırarak 9 Kasım'da Şuşa'ya mübarek Türk bayrağını astı.

10 Kasım 2020 tarihi itibarıyla çatışmalar sona erdi ve Azerbaycan Cumhuriyeti zaferini ilan etti. Türk zaferi 10 Kasım'a gelmiş olsa da Azerbaycan Cumhuriyeti, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu tarih olması hasebiyle 8 Kasım'ı zafer günü olarak ilan etti.

Azerbaycanlı soydaşlarımızın "II. Vətən Müharibəsi" olarak adlandırdığı II. Karabağ Savaşı'nda kanlarını aziz vatanın toprakları için sevîl eden Türk şehitleri için açılan "https://yadedirik.az" adlı sitede bulunan "YAD EDƏK!" butonuna bastığınız takdirde, bir Türk şehidinin bilgileri karşınıza çıkıyor.

Şehidin bilgilerinin yer aldığı bir kart "Hörmətlə yad edirəm!" ifadeleriyle karşınıza çıkıyor. Siz de kart görselini indirerek Twitter'da "#YadEdirik" etiketi ile paylaşabilirsiniz.

II. Karabağ Savaşı'nın Başlamasının Yıl Dönümünde Türk Şehitlerini 'Yad Edirik'