İki Ayakkabı Devinin Konkordato İlanı Kabul Edildi

TAKİP ET

Yüksek kur nedeniyle konkordato başvurusunda bulunan Hotiç Ayakkabı ve Yeşil Kundura'nın talepleri kabul edildi.

Kurdaki yüksek artış ve ekonomideki bozulmalar nedeniyle konkordato ilan eden ayakkabı üretim devleri Hotiç Ayakkabı ve Yeşil Kundura'nın konkordato talepleri kabul edildi. Hotiç'in borçlarını 8.5 yılda, Yeşil Kundura'nın ise borçlarını 5 yılda ödemesine karar verildi.

İlk olarak Beta Ayakkabı ile başlayan süreçte Eser Ayakkabıcılık ve Kemal Tanca gibi devlerin konkordato ilan etmesinin ardından Hotiç ve Yeşil Kundura da aynı taleple mahkemeye başvurmuştu. Yüzlerce mağazası  bulunan ayakkabı firmalarının teker teker konkordato ilan etmesi yaşanan durumu gözler önüne serdi.

8.5 Yılda Ödeyecek

Mahkeme Hotiç'in borç ödeme planını içeren tasdik talebini kabul etti. Böylece Hotiç Ayakkabı, konkordato kapsamında yapılandırılan 285 milyon liralık borcunu alacaklılara taksitler halinde ödeyecek. Mahkemenin kararına göre şirket, borçlarını 17 taksit halinde ödeyecek. Her bir taksit ödemesinden sonra ikinci taksit ödemesi 6 ay sonra yapılacak. Böylelikle Hotiç, borçlarını 8.5 yılda ödemiş olacak. 

Yeşil Kundura Borçlarını 60 Ayda Bitirecek

Bir diğer ayakkabı devi olan Yeşil Kundura'nın ise konkordato talebi kabul edildi ve daha önce verilen tüm tedbirleri kaldırıldı. Karara göre Yeşil Kundura 100 milyon liralık borcunu 60 ayda 10 taksit halinde ödeyecek. 

hotiç yeşil kundura konkordato ilan mahkeme kabul edildi talep borç 5 yıl 8 yıl 8.5 yıl ödeyecek