İki Ayda 193 Kişi İntihar Etti

TAKİP ET

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, iki ay içinde en az 193 vatandaşımızın intihar ettiğini açıkladı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer,  81 ilden gelen intihar haberlerini tarayarak derlediği veriler üzerinden 2 ay içerisinde en az 193 vatandaşımızın yaşamına son verdiğini açıkladı.

Verdiği soru önergeleri ile bilgi edinme başvurularına yanıt alamadığı için 81 ilde çıkan haberleri tek tek taradıklarını ifade eden Taşçıer, haberlere göre ocak ayında en az 94, şubat ayında ise en az 99 kişinin intihar ettiğini belirtti.

Taşçıer, bu intiharlar içerisinde 13 yaşında erkek çocuğu, 14 yaşında kız çocuğu, 88 yaşında bunalımda olan, bir yıldır işsiz müzisyen, borçlarını ödeyemeyen esnaf, cezaevinde tutuklu, önce eşini ve çocuklarını sonra kendini öldüren insanların bulunduğunu belirtti ve “Gerçekten alt alta bakıldığında oldukça karanlık bir tablo ortaya çıkıyor. Hepsi birer yaşam. Biz sadece sona erdiğinde haber olarak görebiliyoruz. Daha bunların haricinde haber dahi olmayan bilmediğimiz çok sayıda intihar yaşanıyor. Türkiye’nin en önemli gündemlerinden olması gereken bir konu bu” ifadelerini kullandı.

intiharlar vakalar yaşamına son verenler gamze taşçıer chp ankara milletvekili açıkladı son iki ay ocak şubat 193 kişi vatandaş intihar etti