İki Doktoru Rehin Alan Saldırgan Tahliye Edildi

TAKİP ET

İki doktoru hastanede rehin alan saldırgan tahliye edildi.

Ocak ayında Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan olayda hasta yakını kartıyla hastaneye gelen Uğur Çalışkan (35), koridorda karşılaştığı hekim Begüm Yağmur Bakkalcı'ya parfüm satmaya çalıştı.

Doktora sorduğu sorulara yanıt alamayınca doktor odasına giden Bakkalcı'yı takip eden saldırgan, doktor odasında bulunan Osman Gazi Sağlam'ın dışarı çıkmasına yönelik uyarısının ardından anahtarla odayı içeriden kilitledi.

Osman Gazi Sağlam ve saldırgan Uğur Çalışkan arasında anahtarı almak için çıkan arbede de saldırgan şahıs hekimlere hakaret etti, tehditlerde bulundu. Arbedede bileği çatlayan Sağlam sonunda anahtarı alarak kapıyı açtı ve Çalışkan ise gözaltına alınarak yargılandı.

8 Yıl 5 Ay Hapis 

Sözcü'nün haberine göre Denizli 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Çalışkan'ı, hekim odası "konut dokunulmazlığı" kapsamında değerlendirilerek "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "hakaret ve konut dokunulmazlığını ihlal" gibi suçlardan 8 yıl 5 ay hapse mahkum etti.

Hapis Cezasına Rağmen Serbest Bırakıldı

Tutuklanarak cezaevine konulurken karara yapılan itirazın ardıından Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi, Uğur Çalışkan'a "yaralama" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından verilen cezaları bozdu, alıkoymak suçundan 3 yıl 9 ay, hakaret suçundan ise 8 ay 22 gün hapse mahkum etti. Hapis cezalarına karşın infaz düzenlemesinden yararlanan saldırgan serbest bırakıldı.

"Ailem Tedirgin"

Doktor Osman Gazi Sağlam olaya ilişkin "Ben çok endişelenmiyorum ama ailem tedirgin oluyor. Özellikle Konya'daki saldırıdan sonra daha da endişelendiler. Tahliye kararını onlara söyleyemedim. Beni bu üzüyor" dedi.

iki doktoru rehin alan saldırgan uğur çalışkan osman gazi sağlam begüm yağmur bakkalcı tahliye edildi pamukkale üniversitesi hastanesi