İki İlde Ek 'Tedbir': Hırdavat Züccaciye ve Kırtasiye Ürünleri Gibi Birçok Ürünün Satışı Yasaklandı

TAKİP ET

Kocaeli ve Kütahya'da, tam kapanma sürecinde geçerli olmak üzere gıda ve temizlik dışındaki bazı ürünlerin satışı yasaklandı.

Tam kapanma süreci bugün itibariyle başlamışken Kocaeli ve Kütahya'da, tam kapanmada uygulanacak yasakların üzerine ek olarak bazı yasaklar getirildi. Açık olan marketlerde, gıda ve temizlik ürünleri dışındaki pek çok ürünün satılması yasaklandı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu, "İnşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, züccaciye, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünlerinin satış reyonu bulunan marketlerin bu reyonlarının, ana faaliyet alanı bu ürünlerin satışı olan işyerleri için getirilen kısıtlamalara tabi olmasına, bu reyonların ve bulundukları katların kapatılmasına, müşterilerin bu reyonlara ulaşmasını engelleyici fiziki tedbirlerin alınmasına" karar verdi. 

Kütahya İl Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı kararda ise "marketlerde ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapılan reyonların veya bu ürünlerin bulunduğu katların tam kapanma sürecinin bitimine kadar önlerine bant çekilerek satışa kapatılmasına" dendi.

Yazılar marketlere tebliğ edilirken, kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacağı, konusu "suç teşkil eden davranışlara" ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

kütahya kocaeli ek tedbir yasak hırdavat kırtasiye züccaciye ürünler yasaklandı il hıfzısıhha kurulu valilik marketler reyonlar kapatılacak fiziki tedbir gıda ve temizlik dışındaki ürünler inşaat malzemesi ot