İki Kız Kardeşi Taciz Edip Darp Eden Saldırgan Yakalandı

TAKİP ET

İstanbul'da iki genç kızı öldüresiye darp eden saldırgan, polis tarafından yakalandı.

Özel bir üniversitede Makine Bölümü öğrencisi olan Yeliz Sarıgül Kılıç ve kardeşi Elif Kılıç'a geçen pazar günü taksi bekledikleri sırada yoldan geçen bir sürücünün sözlü tacizine uğradı. Kardeşlerin tepki gösterdiği kişi, aracından inerek Yeliz Sarıgül Kılıç'a saldırdı. Saldırgan Yeliz Sarıgül Kılıç'ı tekme ve yumruklarla feci şekilde darp etti.

Saldırgan ardından abla Elif Kılıç'ı da yerde sürükledi. Ayrıca Kılıç'ın cep telefonunu da gasp ederek kaçtı.

Şikayetin ardından harekete geçen Sadabad Polis Merkezi Amirliğine bağlı Suç Araştırma Büro polisleri, olayın yaşandığı cadde üzerinde güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde, kız kardeşlerin kaldırımda beklediği esnada aracın yaklaştığını ve yaşanan tartışmanın ardından tacizcinin araçtan inerek genç kızlara saldırdığı tespit edildi. Görüntülerin devamında ise vatandaşların araya girerek genç kızları elinden kurtardığı ve şahsın araca binerek kaçtığı belirlendi.

Bunun üzerine aracın plakasını tespit etmek için çalışmaların sürdüren Kağıthane polisi, hem kaçış hem de geliş güzergahında yüzlerce saatlik görünü görüntü izledi. İncelemeler sonucunda plakası belirlenen aracın Şişli Kuştepe semtinden geldiği ve kiralık olduğu belirlendi.

Sokakta Derdest Edildi

Polis, araç firmasıyla yaptığı görüşmede aracın olay saati aralığında Semih K. (26) tarafından kiralandığını tespit etti. Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi’nde yaşadığını bulan polis ekipleri, saldırgan sokakta derdest etti.

Suç Makinesi Çıktı

Olayı gerçekleştiren şahsın Fırat S. (25) olduğunu tespit eden Sadabad Polis Merkezi Amirliği polisleri, şahsı aynı sokak üzerinde yakaladı. Gözaltına alınan Fırat S., hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Emniyette “kasten yaralama” ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından kaydı bulunan Fırat S.’nin şüpheli olarak ve “otodan hırsızlık” suçundan kaydı bulunan Semih K.’nın ise tanık olarak ifadesi alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan Fırat S., adliyeye sevk edilirken, şahsın olayı neden gerçekleştirdiği de ortaya çıktı.

Sosyal Medyadan Takıntılı

Saldırgan Fırat S.’nin, darp ettiği Yeliz Sarıgül Kılıç’ı uzun süredir sosyal medya üzerinden takip ettiği ve takıntı haline getirdiği öğrenildi. Sosyal medyayı aktif kullandığı öğrenilen genç kızın, olay günü Nişantaşı’ndaki eğlence mekanından yer bildirimi yaptığı, bunu gören Fırat S.’nin de araç kiralayarak genç kızı ve ablasının mekan çıkışından itibaren takibe aldığı bilgisine ulaşıldı.

Kağıthane’de inen genç kızların yanına yaklaşan Fırat S.'nin daha sonra sözlü tacizde bulunduğu öğrenildi. Darp edilen Yeliz Sarıgül Kılıç, saldırganın yakalanması nedeniyle teşekkür etti.

yeliz sarıgül kılıç elif kılıç saldırı istanbul kağıthane