İki Köpeğin Kulaklarını Kesip Sokağa Attılar

TAKİP ET

Şanlıurfa'da biri 3 aylık 2 köpek kulakları kesildikten sonra yola atıldı. Köpekler tedavi altına alındı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki bir sokakta kulakları kesilmiş iki kangal köpek bulundu. Köpekleri bulan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden Gaziantep’te kurulu Canlı Hayatını İyileştirme Derneği görevlileri köpekleri tedaviye aldı. Köpeklerden birinin sol arka ayağının da kırık olduğu belirlendi. 

Ayağı kırık köpeğin tedavisine başlayan Veteriner hekim Gizem Akdemir, köpeğin iyileşmesinin bir ay kadar süreceğini belirterek, “Köpeğimizin boynunda tasması var bu da daha önce bir sahibinin olduğunu gösteriyor. Bu köpeğimiz maalesef kulakları kesilmiş ve bir ayağı kırılmış vaziyette sokağa terk edilmiş. Hayvanların kulaklarının kesilmesi kesinlikle yasak bir uygulamadır. Maalesef bilinçsiz insanlar bunu yapıyor. Bu köpek bulunmamış olsaydı, özellikle bu sıcak yaz günlerinde kulakları kurtlanacaktı. Köpeğimiz artık bizlerin himayesinde. Daha üç aylık bir köpeğimizin öncelikle kulaklarını iyileştireceğiz. Röntgenini çektiğimiz kırık olan bacağına müdahale edeceğiz. İyileşince de kendisine güzel bir yuva bulacağız” dedi.

Öte yandan kulakları kesilen diğer köpeğin de uyuz hastalığına yakalandığını belirleyen Akdemir, bu köpeğin tamamen iyileşmesinin 4 ay süreceğini açıkladı. Akdemir, bu köpeğin de tasması olduğunu ve muhtemelen ölmesi için sokağa bırakıldığını söyledi.

 

şanlıurfa birecik kulakları kesik 2 köpek gizem akdemir veteriner