İki Milyon Kazakistan Vatandaşının Bilgileri Çinli Hackerler Tarafından Çalındı

TAKİP ET

Kazakistanlıların kişisel verilerinin Çin'e sızdırılmasına ilişkin yeni ayrıntılar, Kazakistan Cumhuriyeti Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık ve Uzay Sanayii Bakanlığı tarafından bildirildi.

Çin siber güvenlik şirketi iSoon'un iki yıl boyunca Kazakistan'ın altyapısı ve güvenliği ile ilgili hassas bilgileri çaldığı bildiriliyor. Haberlere göre iSoon'un bilgi topladığı ülkeler arasında Türkiye de var. 

TSARKA, hacker grubunun 2 yılı aşkın süredir Kazakistan'ın kritik bilişim altyapısına tam erişime sahip olduğunu ve kolluk kuvvetlerine yönelik hedefli hacker saldırıları gerçekleştirdiğini belirtti.

Kazinform muhabirinin haberine göre, 16 Şubat'ta kimliği bilinmeyen kişiler, GitHub kaynağında Çinli bir şirketten gelen ve Kazakistanlıların kişisel verilerini de içeren bir veri sızıntısı yayınladı. Bakanlığın basın servisi, bir ajans muhabirinin talebi üzerine Tayvanlı bilgisayar korsanlarının, Çin'deki bilgisayar korsanlarını hacklediğini ve Çinli bilgisayar korsanları tarafından saklanan materyalleri yayınladığını belirtti.

Dijital Kalkınma Bakanlığı, Çinli bilgisayar korsanlarının saldırısının yazılımdaki güvenlik açıklarından kaynaklandığını ve Çin iletişim ekipmanlarının kullanımıyla ilgili olmadığını açıkladı.

çin siber saldırı hacker güvenlik kişisel veri