İki ODTÜ Öğrencisi CHP Genel Merkezi Önünde Kılıçdaroğlu'nu İstifaya Çağırdı

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi üzerine iki ODTÜ öğrencisi bugün CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıran sessiz bir eylem gerçekleştirdi. TamgaTürk, o öğrencilere ulaştı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi üzerine iki ODTÜ öğrencisi bugün CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıran sessiz bir eylem gerçekleştirdi. TamgaTürk, o öğrencilere ulaştı.

Adayın kim olacağı tartışmalarıyla geçen uzun ve yorucu bir sürecin sonunda Kemal Kılıçdaroğlu, tüm uyarılara rağmen Altılı Masa'da rıza inşasını sağlayarak kendisini Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak ilan etmişti.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti.

Bunun üzerine, adaylık süreci boyunca da kaygılarının sürdüğünü belirten iki ODTÜ öğrencisi, Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etmek üzere CHP Genel Merkezi önüne gitti.

Ellerinde bir "Kılıçdaroğlu İstifa" yazılı bir de Kılıçdaroğlu'nun kendi tivitinin ekran görüntüsü basılı kağıtla CHP Genel Merkezi önünde bekleyen öğrenciler, polis tarafından, "Yaptığınız suç değil ancak burada beklemeye devam ederseniz gözaltına almak zorunda kalırız." diye uyarıldı.

#halkınpartisichp Ben asla ve asla koltuğa kilitlenip ben hep burada kalcağım diye birşey yok. O geride kaldı.

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) 27 Ağustos 2012

TamgaTürk, o öğrencilere ulaştı ve bazı sorular yöneltti:

1. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ilk kez gündeme geldiğinde tepkiniz ne olmuştu? Sürecin nasıl ilerlemesini dilemiştiniz?

"Dümdüz vatandaşlar olarak kazanacak adayı desteklemek isterdik. Etrafımızda sürekli 'Kılıçdaroğlu aday olursa oy vermem' diyen insanları da gördüğümüz için ve kendisine yönelik genel algıdan ötürü zaten onu doğru aday olarak görmüyorduk."

2. Seçimin bu şekilde sonuçlanacağına kesin gözüyle mi bakıyordunuz? Umutlandığınız olmuş muydu?

"Bir ara çok ufak da olsa yüzde 51 ile Kılıçdaroğlu'nun kazanabileceğine dair umutlansak da genel olarak hiç umudumuz yoktu."

3. Bu tepkileriniz sürecek mi? Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceğini düşünüyor musunuz?

"İstifa edene kadar biz ara sıra uğrayıp duracağız. Sadece Kılıçdaroğlu'nun değil, yanındakilerin de istifasını istiyoruz biz."

28 Mayıs Pazar günü Orta Doğu Teknik Üniversitesinde kurulan sandıklardan yüzde 95 oranında Kemal Kılıçdaroğlu çıksa da Millet İttifakı'nın adayının belirlenmesi sürecinde ODTÜ'deki kimi öğrenci grupları, Kılıçdaroğlu'na adaylık ısrarından dönme çağrıları yapmıştı. Öne çıkan diğer üniversitelerdeki bazı öğrenci gruplarından da yine benzer çağrılar gelmişti.

Eylemleri nedeniyle çok sayıda hakaret işittiklerini ifade eden öğrencilerin yüzleri, istekleri üzerine, buzlanmıştır.

iki odtü öğrencisi kılıçdaroğlu kılıçdaroğlu istifa chp genel merkezi