İki Yaşındaki Bebeğini Akıl Almaz İşkencelerle Öldüren 'Anne' ve İki Erkek Arkadaşı İçin Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

TAKİP ET

Denizli'de iki yaşındaki bebek Murat Aslan Kılıç'ın nitelikli cinsel istismara uğrayıp, vücudunda sigara söndürülüp, dövülerek öldürülmesiyle ilgili 'anne' Güler Kılıç ve arkadaşları Atakan Erkoç ile Volkan Yılmaz için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Denizli'de iki yaşındaki bebek Murat Aslan Kılıç'ın nitelikli cinsel istismara uğrayıp, vücudunda sigara söndürülüp, dövülerek öldürülmesiyle ilgili 'anne' Güler Kılıç ve arkadaşları Atakan Erkoç ile Volkan Yılmaz için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

26 Ocak 2023 günü saat 20.00 sıralarında Denizli Pamukkale Asmalıevler Mahallesi'nde meydana gelen olay, tek katlı bir evin önünde ağlayan bir çocuğun görülmesi üzerine polis ekiplerine haber verilmesiyle ortaya çıkmıştı.

İhbar üzerine adrese giden ekipler, evde iki yaşındaki Murat Aslan Kılıç'ın hareketsiz yattığını görmüş ve sağlık ekiplerini çağırmıştı. Evde bulunan 9 aylık daha küçük kardeş ve içlerinden en büyüğü olan 5 yaşındaki diğer kardeş Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alınmıştı.

Babası "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan cezaevinde bulunan bebeğin yapılan otopsisinde; bacaklarında sigara yanıkları, yüzünde ve başında darp izleri, nitelikli cinsel istismar bulguları ve darbeye bağlı beyin kanaması tespit edildi.

Üç çocuğunu terk edip giden Güler Kılıç ile bebeğin ölümüne neden olan Volkan Yılmaz ile Atakan Erkoç gözaltına alındı. 'Anne' Güler Kılıç ifadesinde işi olduğu için olaydan bir gün önce çocuklarını arkadaşı Atakan Erkoç'a emanet edip evden çıktığını söyledi. Yılmaz ve Erkoç ise bebeğin darp sonucu ölmesiyle ilgilerinin olmadığını ileri sürdü. Adliyeye sevk edilen 'anne' Güler Kılıç ile diğer iki şüpheli tutuklandı.

İddianamede; Atakan Erkoç ve Volkan Yılmaz için "mağdurun bitkisel hayata ve ölmesine neden olacak şekilde cinsel istismar" ile "nitelikli kasten öldürme" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, "kasten öldürme" suçundan birer kez müebbet, "12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 18 yıldan az olmamak kaydı ile ve "çocuğa karşı eziyet" suçundan ise 5 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

'Anne' Güler Kılıç için ise "suça iştirakten" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra "ihmali davranışla kasten öldürme" suçundan 25 yıl, "çocuğa karşı eziyet" suçundan 8 yıl, "aile hukukundan kaynaklı yükümlülüğü ihmal" suçundan 1 yıl ve çocuklarını "terk etme" suçundan 2 yıl hapis cezaları istendi.

Denizli Pamukkale murat aslan kılıç murat kılıç güler kılıç atakan erkoç volkan yılmaz asmalıevler mahallesi bebek