İkinci El Araçlara Zam Gelebilir

TAKİP ET

Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, "İkinci el araçlara uzun süredir zam yapılmadığı için önümüzdeki ay itibarıyla yüzde 5 ila 10 arası zam yapılır diye düşünüyorum" dedi.

Özkan, Çin virüsünün sebep olduğu salgın yüzünden ikinci el araç fiyatlarının da etkilendiğinden bahsederek şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada her sektör son 1 senedir koronavirüsle başlayan süreçte çok ciddî yaralar aldı. Otomotiv sektörü çok iyi gidiyordu. Bir ara ikinci el fiyatları neredeyse 2 katına kadar çıktı. koronavirüsle beraber insanlar ‘Ben toplu taşıma aracına binmemeliyim’ deyip arabaya olan rağbeti artırdı ama son çeyrekte sıfır araba fiyatları, neredeyse ikinci elden ucuza geldi. Bu durum ikinci el piyasasını çok ciddî etkiledi. 100 liraya bir araba alıyorsunuz, 110 liraya satacaksınız ama aynı arabanın sıfırı 90 lira. Böyle olduğu için şu an ikinci el piyasası durağan. 3-4 aydır ciddî durağanlık var. Ama geçenlerde taksit sayısı 60’a çıktı, biraz daha önümüzü görmeye başlıyoruz. Şu an ikinci elde fiyatlar çok cazip. Eğer ihtiyacı görecek araba almak isteyenler varsa ikinci elde de sıfırda da ciddî bir fırsat var. İkinci el araçlara uzun süredir zam yapılmadığı için önümüzdeki ay itibarıyla yüzde 5 ila 10 arası zam yapılır diye düşünüyorum."

İkinci el araç fiyatları ikinci el otomobil fiyatları ikinci el otomobile zam ikinci el araçlara zam salgın çin virüsü Garaj Avrasya ikinci el araba