İkinci Parti Çin Aşısı Türkiye'de

TAKİP ET

Çin'den sipariş edilen aşıların ikinci partisini taşıyan Türk Hava Yolları uçağı İstanbul'a indi.

Çinli şirket Sinovac'ın geliştirdiği aşının ikinci partisinin ilk bölümü Türkiye'ye geldi. 6.5 milyon doz aşıyı taşıyan Türk Hava Yolları uçağı sabah 06.15 saatinde İstanbul Havalimaı'na indi. Aşıların bir başka aşı ile Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.  Türkiye daha önce 3 milyon doz aşı almıştı ve aşılama başlamıştı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çin'den sipariş edilen coronavirüs aşısının üç milyon dozluk ilk bölümü geçtiğimiz 29 Aralık sabahı Türkiye'ye ulaşmıştı. Gerekli testlerin ardından geçtiğimiz günlerde aşılama çalışmaları başlarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni aşıların gelişine ilişkin yaptığı açıklamada, “İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak. Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak” ifadelerine yer vermişti. Bu doğrultuda 10 milyon doz olan ikinci sevkiyatın 6,5 milyon dozluk ilk bölümü bu sabah İstanbul'a ulaştı.

Çinli CoronaVac firmasının ürettiği Sinovac aşıların ilk 3 milyon dozu daha önceden Türkiye’ye getirilmişti. Sağlık Bakanlığı’nın sitesinden duyurduğu son rakamlara göre, 1 milyon 238 bin 343 kişiye aşı yapıldı.

wuhan çin virüsü covid covid19 covid-19 coronavirüs korona koronnavirüs corona aşı sinovac pfizer biontech ingiltere abd aşı doz aşı dozu doz iki doz tek doz kaç doz aşı kaç doz ikinci doz ne zaman sonra