Esenler Oto Sanayi Sitesinde Patlama: 1 Ölü, 5 Yaralı

TAKİP ET

İkitelli'deki Esenler Oto Sanayi Sitesi'nde meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

İstanbul İkitelli'de bulunan bir oto sanayi sitesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı.

İkitelli Esenler Sanayi Sitesi'nde yaşanan patlamaya ilişkin İstanbul Valiliği'nden şu açıklama yapıldı:

İstanbul Valiliği'nden Açıklama

"Bugün saat 10.00 sıralarında Başakşehir İlçemiz İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Esenler Sanayi Sitesi 1. Blokta araç tamir-bakımı yapılan bir işyerinde patlama meydana gelmiştir.

Olay yerine ivedilikle itfaiye, güvenlik, sağlık ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Alınan ilk bilgilere göre, olayda maalesef 1 işyeri çalışanı hayatını kaybetmiş, 3 işçi yaralanmıştır.

Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerimizce Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edilmiş olup, ekiplerimizin olay yerindeki çalışmaları devam etmektedir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Konuya ilişkin tahkikat başlatılmıştır."

Patlamanın Nedeni Ne?

Patlamaya olay yerinde bulunan bir hava tüpünün neden olduğu öne sürülüyor.

Patlamanın yaşandığı iş yerinin sahibi M.N.K., hurdaya atılan ve 5-6 yıldır bekleyen yanık bir arabanın tüplerini satın almak için gelen bir hurdacının tüpü kestiği esnada sıkışan gazın patladığını söyledi.

Ayrıca Valiliğin açıklamasının aksine 3 değil, 2'si ağır 5 yaralı olduğu bildirildi. Olayla ilgili polis ve itfaiye incelemesi sürüyor.

Fikirtepe'de Yaşanan Patlamanın Arkasından 'Bern Katili' Çıktı

esenler oto sanayi patlama ölü yaralı