İkizdere'de Eylem ve Basın Açıklaması Yapmak Yasaklandı

TAKİP ET

Rize Valiliğinin aldığı kararla, kollukların köylerini Cengiz İnşaat'ın talanından korumak isteyen köylülerin eylemlerine müdahale etmeleri peşinen emredilmiş oldu.

Cengiz İnşaat'ın taş ocağı yapmak istediği ancak köylülerin direndiği İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'nde bir süredir devam eden eylemlerin ardından, Rize Valiliği anayasal bir hak olan eylem ve basın açıklamasını yasakladı.

İçişleri Bakanlığının hangi kanuna dayanarak vatandaşa dayattığı bilinmeyen kademeli yasaklarıyla birlikte uygulanacak olan hukuksuz yasaklama, 17 Mayıs'ta başlayarak 15 gün sürecek.

Valiliğin kararı kapsamında, "meydan, cadde, sokak, yol, park gibi umuma açık tüm alanlarda; yürüyüş, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, açık ve kapalı yer toplantısı yapma, yüksek sesli yayın yapan araçlar ile konvoy düzenleme, imza kampanyası, konser, şenlik ve miting düzenleme, el ilanı, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve poster asma, toplu karşılama ve uğurlama, basın açıklaması yapmak" gibi anayasa ile güvence altına alınan hürriyetler yasaklandı.

Dernek, sendika ve parti örgütlerinin ise basın açıklamalarını binaları içinde yapabileceği bildirildi. 

İkizdere'de Eylem ve Basın Açıklaması Yapmak Yasaklandı