İkizdere'de Köylülerin Alınmadığı Bilgilendirme Toplantısı Bakanlık Müsameresine Döndü: Alet Edildik

TAKİP ET

Rize'nin İkizdere ilçesinde, "Bu milletin a... koymaya" azmetmiş Mehmet Cengiz'in şirketi Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı vatandaşlarımızın direnişi devam ederken skandal bir video sosyal medyada gündeme oturdu.

Geçtiğimiz günlerde bölgeye giden ve İkizdere'de taş ocağına karşı direnen köylülerin sorularına cevap vermek yerine alandan kaçan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğu, İkizdere'ye gelmeden önce halkı bilgilendirme adı altında bir toplantı düzenlemişti. Ancak Gerçek Gündem'in haberine göre söz konusu toplantıya katılacak kişiler önceden belirlenmiş ve taş ocağına karşı mücadele eden köylüler toplantıya davet edilmemişlerdi.

Bölgede yaşayan vatandaşlarımızdan Erbil Güngör Baş, düzenlenen bilgilendirme toplantısına taş ocağının yapılacağı bölgede yer alan Gürdere Köyü'nden kimsenin çağrılmadığını belirterek "Toplantıya zaten Gürdere köylülerinden kimseyi almadılar. Bizlerden kimseyi davet etmediler" dedi.

Tiyatro!

Taş ocağına karşı direnen köylülerin alınmadığı söz konusu toplantıya ilişkin görüntüler, sosyal medyada paylaşılınca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da işin iç yüzünü göstererek halkı bilgilendirmek amacıyla şu yorumu yaptı:

"Bu bir algı çalışmasıdır. Bu toplantıdan önce yollar kesildi; taş ocağına karşı olan insanlar pandemi yasağı var diye geri çevrildi, Salona da seçilmiş insanlar alındı. Bir şekilde salonun kapısına ulaşan taş ocağı karşıtları isminiz yok diye içeri sokulmadı..."

Tiyatro gib tertip edilen sözde bilgilendirme toplantısında, direnen köylülerimizi temsil ettiği iddia edilen bir kişinin "Biz kendimiz bilinçsiz şekilde söylentilerle yola çıktık. Sonrada haksız durumlara, haksız fikirlere, zihniyetlere alet edildik bilmeden" dediği anlara ilişkin görüntülerin, ilk defa kim tarafından paylaşıldığı henüz belli değil.

Algı Çalışması

İkizdere'de taş ocağına karşı mücadele eden köylülerin avukatı Yakup Durmuşoğlu, söz konusu videoyu şu sözlerle değerlendirdi:

"'Taş ocağı karşıtları o salona alınmadı. Biz de bugüne kadar o salonda neler konuşulduğunu bilmiyorduk. İşte bunlar konuşuluyormuş, hazırlamışlar, orada bir tiyatroyu çekmişler ve servis ediyorlar. Niye? Oradakiler marjinal, herkes bunu kabul ediyor, herkes ikna olmuş vaziyette. Buna yönelik bir algı çalışması yapıyorlar."

İkizdere Rize İşkencedere Taş Ocağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Adil Karaismailoğlu Bilgilendirme Toplantısı Köylüler toplantıya alınmadı Bakanlık tiyatrosu Cengiz İnşaat Bu milletin a... koyacağız Mehmet Cengiz